Niels-Jan Siebers en Heidi Janssen-Van Hooft van De IJzeren Man. Foto: Dion Huiberts

De IJzeren Man is véél meer dan zwemmen alleen. Het is een uniek totaalconcept van zwembad met buitenbaden, waterskibaan en beachclub. Gelegen in een prachtig recreatiegebied met tal van wandel-, fiets- en mountainbikesroutes is het de ideale locatie voor bedrijfsactiviteiten zoals teambuilding, vergaderingen en personeelsuitjes. Het team staat klaar om een programma op maat samen te stellen: ontspannen of sportief, met hapjes en drankjes, binnen of buiten? Alle combinaties zijn mogelijk.

Door Wesley Hegge

Bij De IJzeren Man denk je al gauw aan zwemmen. Dat je er terecht kunt voor een volledig dagje uit, weten veel mensen niet. “Daar gaan we verandering in brengen”, zegt Heidi Janssen-Van Hooft. Ze verzorgt de marketing en communicatie, kent de doelgroepen en heeft een duidelijke visie voor ogen. “We hebben gekeken waar behoefte aan is: beleving en ontzorging. Daar spelen we nu op in.”

Naast haar staat collega Niels-Jan Siebers, coördinator van de waterskibaan. Vier jaar geleden is op de grote waterplas achter het zwembad een indrukwekkende baan van 805 meter aangelegd. “Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het waterskiën is”, zegt Niels-Jan. “Je kunt er ook wakeboarden en kneeboarden. Het is geschikt voor jong en oud, beginners en gevorderden.”

Het is de combinatie van zwembad, beachclub en waterskibaan, gelegen in een bosrijkgebied met wandel- en fietspaden waardoor de IJzeren Man voor ieder wat wils biedt. Het biedt mogelijkheden voor een dagje uit. Steeds meer scholen en groepen ontdekken dit gemak. Want met een kaartje voor de waterskibaan heb je namelijk automatisch toegang tot het zwembad. Grenzend aan het bad ligt de beachclub: de ontmoetingsplaats om bij te komen met een hapje, drankje of heerlijke lunch.

Frisse wind
Het moge duidelijk zijn, er waait een frisse wind door De IJzeren Man. De nieuwe directeur Yvonne Botden weet haar enthousiasme over te brengen op de medewerkers. Dit jaar staat in het teken van enkele grote veranderingen. Er is een nieuwe huisstijl ontwikkeld en de nieuwe website is gelanceerd. Niels-Jan: “Daardoor kunnen mensen online kaartjes kopen en vooraf reserveren. Bovendien is de website stukken overzichtelijker ingericht, wat een dagje uit zorgelozer maakt dan ooit tevoren.”  De vernieuwing komt ook tot uiting in de verbouwing van de entree/receptie. “Die krijgt een meer open karakter”, vertelt Heidi. “Het sluit aan bij onze focus op meer servicegerichtheid. De nieuwe entree is naar verwachting medio mei klaar.”

Het team blijft zich ontwikkelen, volgt nieuwe trends en is continue in beweging. Heidi: “Het zeemeerminzwemmen is hier een voorbeeld van. Dat is een groot succes. Elk meisje wil Ariel zijn, dus veel dromen zijn uitgekomen. Daar gaan we mee verder, door les te geven in zeemeerminzwemmen en kinderfeestjes te organiseren. Voor de stoere kinderen gaan we haaizwemfeesten organiseren. Maar denk ook aan aquajogging, -spinning en -zumba voor de volwassenen. We willen zo diversiteit, beleving en gezondheid bieden.”

Ook bij de waterskibaan volgt Niels-Jan trends en hypes op de voet. “Een nieuwe, te gekke uitdaging is de splash disc. Daarmee kun je sneller draaien en trucjes doen. Bovendien organiseren we speciale events zoals de dark ride. De waterskiërs/wakeboarders dragen dan lichtgevende pakken. Een super leuk event, waarbij ook een heerlijke barbecue wordt gepresenteerd.”

Open dag
Op 8 april is iedereen welkom op de Open Dag van het IJzeren Man Gebied, waar het zwembad en waterskibaan in liggen. Zwembad en waterskibaan De IJzeren Man bieden u op deze dag een speciale aanbieding ter introductie van het nieuwe seizoen! Kom ervaren wat er allemaal te beleven valt in het mooie IJzeren Man gebied en met name het zwembad, de waterskibaan en beachclub De IJzeren Man.