VEGHEL – Het verminderen van voedselverspilling of het verwaarden van voedselnevenstromen kan op vele manieren. Voor ondernemers biedt dit kansen om kosten te besparen of geld te verdienen. AgriFood ondernemers verdiepen zich in relevante businesscases tijdens Food Waste Event 1 op 21 maart bij THREE-SIXTY in Veghel.

‘Ondernemers hebben voedselverspilling aangedragen als een belangrijk thema tijdens We Are Food 2018. Food Waste Xperts heeft een netwerk van experts en vele goede voorbeelden van hoe ondernemers kunnen winnen met dit thema. Op 21 maart gaan AgriFood ondernemers met elkaar én met toonaangevende Food Waste experts aan de slag om mogelijkheden en kansen te verkennen’ aldus Barbara de Klerk van Food Waste Xperts.

Tijdens het Food Waste Event 1 worden AgriFood ondernemers geïnspireerd en uitgedaagd om met hun bedrijf een volgende stap te zetten. Naast keynote sprekers Toine Timmermans (Wageningen Universiteit) en Barbara de Kerk (Food Waste Xperts) bieden toonaangevende food waste experts inspiratie, kennis en ervaring uit bestaande businesscases tijdens interactieve workshops.

Het event vindt plaats op 21 maart van 13.30 tot 18.30 uur bij verspillingshub THREE-SIXTY aan de Huygensweg 10 in Veghel. Wilt u als AgriFood ondernemer ook waarde halen uit het voorkomen, verminderen of verwaarden van verspilling? Kom dan naar Food Waste Event 1! Voor meer info en aanmelden: www.foodwastexperts.nl/event.

Food Waste Event 1 is een initiatief van Food Waste Xperts in de Maand van Verspilling tijdens We Are Food 2018. Het event wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende partners, namelijk: AgriFood Capital, Provincie Noord-Brabant, Meijerijstad, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Wageningen Universiteit, Has Hogeschool, ZLTO, FoodTechBrainport, WeAreFood & Rabobank.