Verkiezingsprogramma
Het leven bestaat uit keuzes maken en nu is de vraag voor een ieder die gaat stemmen: Op wie? Op welke partij? Nou dan zijn wij een juist nieuw en fris alternatief: Juist495. Wij zijn een groep van mensen met een groot hart voor Weert. Maatschappelijk, empathisch en sociaal betrokken met de juiste voelsprieten in de Weerter samenleving. Juist495 is een partij met Weertenaren, die allen hun sporen in de Weerter samenleving ruimschoots hebben, of voor de jongeren op de lijst, die willen verdienen.

Belangrijke punten
Ons doel is om ervoor zorgen dat Weert met passie de toekomst tegemoet treedt. Die drive, stroomt door onze aderen. Wonen en werken in Weert is feest. Belangrijk: De bereikbaarheid van Weert dient te allen tijde gewaarborgd te zijn. Ooit is de Driesveldlaan
aangelegd om in het verlengde daarvan een tunnel in zuidelijke richting te hebben. Daar gaan we aan werken, net als meer opstapmogelijkheden en betere toegankelijkheid aan weerszijden van het station. Een tweede ‘Stationstunnel’ plus een rechtstreekse verbinding naar Hamont en daarmee directe toegang tot het Belgische spoor.

Investeringen
Ruime industrieterreinen en goed openbaar vervoer zijn kernwaarden. Eindhoven, het daar aanwezige vliegveld, de diverse kennis centra en opleidingen op hoger niveau versmelten met Weert. Om procentueel de vergrijzing een halt toe te roepen moet Weert inzetten op een instroom van jonge expat-gezinnen met hoger opgeleide ouders en kinderen die hier naar een internationale school kunnen (zowel primair als secundair). Ook moet flink worden geïnvesteerd in opleidingen op MBO-ICT niveau, zodat zich hier bedrijven kunnen vestigen, die als aanleveraars kunnen gaan dienen voor de hoogwaardige techno-industrie in de regio Eindhoven. Instroom van nieuwe inwoners, nieuwe industrie en nieuwe vormen van onderwijs zijn belangrijk om dit vitaliteitsbeginsel te kunnen doen slagen. Houd Weert vitaal en stem op Juist495.