Marie-Michèle Stokbroeks, lijsttrekker D66.

Verkiezingsprogramma
D66 in Weert staat voor een no-nonsense aanpak van problemen, gericht op de toekomst. We zijn bereid tot compromissen, maar voorwaarde is wel dat er een vooruitstrevend beleid gevoerd wordt. Onze voorstellen hebben durf en getuigen van realiteitszin. Ze helpen Weert echt vooruit.

D66 heeft de afgelopen 4 jaar op constructieve wijze oppositie gevoerd. Het is nu tijd voor de volgende stap. D66 is klaar om Weert mee te besturen. Speerpunten daarbij zijn investeren in innovatie, onderwijs en duurzaamheid.

Thema
Innovatie is belangrijk. De wereld om ons heen verandert voortdurend, en wij ook. D66 stimuleert innovatie. Ons uitgangspunt is dat innovatie bijdraagt aan de oplossing van maatschappelijke problemen. We denken bijvoorbeeld aan de energietransitie en lang en gezond leven. Ondernemers die hiervoor oplossingen ontwikkelen kunnen rekenen op onze steun.

Investeringen met betrekking tot ondernemers
We geloven in ondernemers die werkgelegenheid en meerwaarde creëren én die hart hebben voor hun omgeving. De coöperatieve economie, of wij-economie, is de economie van mensen onderling, van zzp’ers en coöperaties. Kortom, de economie die past bij Weert en bij de basisprincipes van D66. We willen een sterke aanpak op lokaal ondernemerschap, omdat we geloven in de kracht van mensen.

D66 vindt dat de gemeente niet op de stoel van ondernemers moet gaan zitten. D66 wil dat de gemeente samen mét de binnenstadondernemers een heldere visie op Weert als koopstad formuleert. Koppel een thema aan de binnenstad waarmee Weert zich duidelijk kan profileren. Door actief te zoeken naar nieuwe winkelformules en innovatieve winkelformules met bestaande winkeliers wil D66 de binnenstad een impuls geven. Hiervoor willen we een proefproject starten met een acquisiteur en ontwikkelaar retail.