Huub Narinx, directeur LWV.

ROERMOND – De Limburgse Werkgevers Vereniging, opgericht in 1918 door pater Cassianus, bestaat 100 jaar. Ooit ontstaan vanuit de behoefte om werkgevers te versterken en het ondernemersklimaat in Limburg te optimaliseren heeft de werkgeversvereniging innovatief ondernemerschap bevorderd richting een duurzame en inclusieve samenleving.

“Het gaat niet om mij of om de LWV als vereniging. Centraal staan de leden die in het veld actief zijn en concreet bijdragen aan het collectieve succes van Limburg. We willen gezamenlijk vooruit en verbeteren, maar dan wel in kwalitatief opzicht. Ik ben trots dat ik directeur van de LWV mag zijn en kan werken aan een sterk, zelfbewust en maatschappelijk verantwoord ondernemersklimaat in Limburg.” Aldus directeur Huub Narinx.

Jubileumjaar
2018 wordt het grote jubileumjaar van de LWV. Het 100-jarig bestaan wordt gevierd met het thema ‘Het jaar van het Limburgs ondernemen’ en wordt onderstreept met tal van activiteiten. De officiële opening was op 10 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, samen met topondernemers in Limburg. Een belangrijk onderdeel van het 100 jarig bestaan is de LWV Challenge. Wie komt met hét beste idee voor Limburg? Ondernemers worden uitgedaagd om in groepsverband met andere LWV leden tot een initiatief te komen dat van meerwaarde is voor de Provincie Limburg. Dit past bij de innovatieve en ondernemende rol die de LWV speelt om zo bij te dragen aan een duurzame en inclusieve samenleving. Leden van de LWV komen hierdoor in contact met collega-ondernemers en dragen samen bij aan een oplossing voor Limburgse aangelegenheden. Tijdens de Limburg Happening op 19 juni pitchen de finalisten hun idee en zal de winnaar op feestelijke wijze bekend worden gemaakt.

Topondernemers
Maar het blijft niet alleen bij de Challenge. De LWV bus rijdt het hele jaar door Limburg en spraakmakende topondernemers uit Limburg worden middels een vlog geïnterviewd. Ze worden door LWV-vlogger Tom Jessen in een originele Volkswagen T2 bus opgehaald en onderworpen aan een interview met vragen als ‘’Wat zijn jouw drijfveren?’’, ‘’Waar lig je wakker van?’’ en ‘’Wat wil je nog bereiken in het leven?’’. De bus legt honderden kilometers af en er worden 100 koppen koffie gedronken om zo het verhaal achter deze bijzondere ondernemers in beeld te brengen.

Bruisend 2018
De feestelijke afsluiting van het jubileumjaar is het stijlvolle ‘100 jaar LWV Gala’ op 30 november. Kortom, een bruisend 2018 staat te wachten met het jaar van het Limburgs ondernemen!