Stefan Stals en Pascal Vrijenhoek zijn er heilig van overtuigd: de kwaliteit van financiële adviezen en producten kan stukken beter. Vorig jaar voegde het ondernemersduo uit Weert de daad bij het woord en richtte HypothekenUnie op. Een totaalconcept waarbij alle vormen van financieringen worden aangeboden. 100% objectief advies, de keuze uit álle geldverstrekkers en een persoonlijk gesprek in plaats van checklists. Want elke (bedrijfs)financiering is maatwerk.

Door Wesley Hegge

In een warme, stijlvolle spreekkamer staan een grote houten tafel en gemakkelijke
stoelen. Geen computer of brochure, maar een persoonlijk gesprek. Dat is het vertrekpunt
van elk financieringsvraagstuk. “We nemen in een ongedwongen setting de tijd om een goed gesprek te voeren”, zegt Stefan. “In tegenstelling tot andere intermediairs en banken nemen wij de persoonlijke situatie als uitgangspunt, niet een checklist. Want een checklist is gebaseerd op gemiddelden. En bij een financieringsvraagstuk gaat het om maatwerk.”

HypothekenUnie pakt het radicaal anders aan. De kracht schuilt in de persoonlijke aanpak in combinatie met een totaalpakket van financieringsvormen: advies en aanbod van particuliere-, zakelijke financiering en de financiering van commercieel vastgoed. Voor zowel particulieren als ondernemers. Pascal legt uit: “Met name voor ondernemers biedt dat voordelen. De ondernemer heeft bij ons met één adviseur te maken die de volledige situatie bekijkt en het overzicht houdt.”

Visie op hele situatie
Zowel Stefan als Pascal zijn al meer dan tien jaar werkzaam in de financiële dienstverlening. Bij verschillende bedrijven en instellingen deden zij ervaring op. Ze leerden elkaar kennen tijdens een gezamenlijke interim opdracht. Pascal: “Door onze ervaring bij andere bedrijven hebben we gezien wat er goed gaat, maar ook waar het misgaat.

Vanuit een nieuwe visie op financieringen zijn wij HypothekenUnie gestart, een volledig onafhankelijk advieskantoor.” Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Maasstraat in Weert. Dit jaar zijn er kantoren gestart in Valkenswaard, Tilburg, Breda, Haarlem en Leiden-Katwijk. Binnenkort openen er in andere plaatsen meer nieuwe vestigingen. Meerdere vraagstukken Pascal en Stefan zijn door hun kennis en kunde in staat om complexe financieringsvraagstukken te behandelen. Stefan: “Het is niet de vraag: wat wil iemand lenen?

Maar: wat kan iemand missen? Wat is de volledige situatie waarin een ondernemer zich begeeft? En wat zijn de doelen voor de toekomst? Het gaat erom dat je achter de visie van de ondernemer komt.” In Weert is geen enkel ander bedrijf die dit totaalconcept aanbiedt. Andere advieskantoren adviseren veelal op één gebied, bijvoorbeeld enkel de hypotheek. Dat is vreemd, want verschillende financieringsonderdelen hangen nagenoeg altijd met elkaar samen. Pascal: “Wij brengen de hele situatie in beeld. Wij lezen de cijfers. We bekijken hoe die cijfers zich verhouden tot de situatie en doelstellingen van een ondernemer.”

Onafhankelijk financieel advies
De volgende stap is het opstellen van financieringsplan op maat. “In de praktijk merken we dat ondernemers de nodige moeite hebben om de financiering rond te krijgen voor bijvoorbeeld een nieuwe woning, de uitbreiding van de zakelijke activiteiten of werkkapitaal”, merkt Stefan op. “Dat komt doordat een goed doordacht financieel plan vrijwel altijd ontbreekt. De cijfers van een onderneming worden onjuist geïnterpreteerd
waardoor de financieringsaanvraag door een bank niet wordt gehonoreerd.”

Ondernemers ervaren dat een door ons opgesteld plan wél tot succes leidt. Door een financieringsplan kunnen we bovendien betere voorwaarden en rentecondities realiseren. HypothekenUnie kent alle ins en outs van alle mogelijke banken op de markt, zowel de grote nationaal bekende banken als de kleinere lokale aanbieders. Pascal: “Als wij het hebben over een compleet overzicht en aanbod, dan bedoelen we dus ook echt compleet. Als onafhankelijke adviseur selecteren we uit alle geldverstrekkers de aanbieder die het beste bij de persoonlijke situatie past.”

Vrijblijvend gesprek
Vooropgesteld: de deur staat altijd open. Stefan: “We plannen graag een vrijblijvend gesprek in, op kantoor of op locatie. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we de wensen, doelen en financiële positie. Kortom, we inventariseren het financieringsvraagstuk.
Naar aanleiding van dit gesprek maken we duidelijke afspraken, kunnen we snel schakelen en schetsen een nauwkeurige tijdslijn waarin we verwachten dat de gevraagde financiering gerealiseerd is.” In de meeste gevallen kan direct de haalbaarheid van een financieringsvraagstuk aangegeven worden met een indicatie van de (rente)condities. Pascal: “Doordat we zeer korte lijnen hebben met geldverstrekkers kan er snel overlegd worden. In sommige gevallen kan een financiering zelfs binnen 24 uur verwezenlijkt worden.” HypothekenUnie ziet geen getallen, maar ondernemers met dromen en wensen.

HypothekenUnie denkt met je mee en kijkt naar wat wél mogelijk is zodat je kan ondernemen zoals jij wilt.

www.hypotheken-unie.nl