Adequate salarisadministratie die altijd voldoet aan de laatste wet- en regelgeving. En waar nodig begeleiding bij het opstellen en onderhouden van personeelsbeleid. Ingrid Thanos-Lourenssen geeft MKB-ondernemers persoonlijke ondersteuning op maat. De gediplomeerde salarisadministrateur van Bonten Advies & Jongen Financieel zorgt dat ondernemers niet voor verrassingen komen te staan op gebied van loon en HR.

Door Wesley Hegge

Bonten Advies is een bevlogen financiële dienstverlener voor het MKB. Van volledige jaaraangifte en estate planning tot bedrijfsherstructurering en salarisadministratie. Elf medewerkers staan ondernemers dagelijks met raad en daad terzijde.

Salarisspecialist
Ingrid Thanos-Lourenssen is sinds 2008 in dienst als salarisadministrateur. Onder haar regie heeft de salarisadministratie zich ontwikkeld tot een volwaardige tak van dienstverlening binnen Bonten Advies. “Hierbij houd ik constant rekening met de wijzigende wet- en regelgeving en met de fiscale- en subsidiemogelijkheden”, legt ze uit. “Met een afgeronde VPS opleiding (Vakopleiding Payroll Service) kan ik ook ondersteunen en adviseren bij arbeidsrechtelijke vraagstukken. Denk aan personeelsdossiers up-todate houden en arbeidscontracten opstellen.”

Door een correcte verwerking van salarisadministratie aangevuld met HR-ondersteuning kan Ingrid ondernemers op maat bedienen. “Persoonlijk contact vind ik daarbij belangrijk.
Er zijn ondernemers met wie ik periodiek een afspraak heb zodat ik de vinger aan de pols kan houden. Met andere houd ik contact via mail en telefoon.”

Meerwaarde
Mede-eigenaar Rolf Bonten merkt dat steeds meer bedrijven de meerwaarde van die combinatie ontdekken. “Negentig procent van de bedrijven besteedt de salarisadministratie uit. Dat heeft namelijk veel voordelen. Het bespaart tijd, men hoeft zich niet te verdiepen in complexe materie en voor de prijs hoef je het niet te laten.”

Voor kleinere bedrijven is het dus per definitie ideaal. Maar ook voor middelgrote bedrijven is het interessant. Rolf: “Wij voorkomen dat ondernemers op HR vlak met onaangename verrassingen te maken krijgen. Bijvoorbeeld bij de beëindiging van een arbeidscontract. Je wilt als ondernemer de gevolgen daarvan goed geregeld hebben. Ook daarin kan Ingrid faciliteren.”

Digitale administratie
Gemak dient de mens. Daarom is er een volledig digitale verwerking van salarisadministratie mogelijk. Ingrid: “De loonaangifte krijgt men per mail, deze wordt niet automatisch doorgestuurd. Maar de overige salarisstukken, zoals de loonstroken, kunnen online aangeleverd worden. Als bedrijven ervoor kiezen de salarisstukken per post te willen ontvangen, is dat natuurlijk ook mogelijk. Het draait om maatwerk.”

www.bonten-advies.nl