BUDEL – Op dinsdag 14 november bracht het bestuur van Ondernemerscontact Cranendonck samen met het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan Davids Machines & Speciaal Constructies gelegen in Budel. Hier werden zij ontvangen door eigenaar en ondernemer Erik Davids en zijn zoon Laurent Davids, die het bedrijf geleidelijk aan gaat overnemen (inmiddels al de derde generatie).

Davids Machines & Speciaal Constructies is een metaalbedrijf met zo’n 10 personeelsleden, dat in 1960 werd opgericht door de vader van Erik Davids. Hij startte een tuindersbedrijf aan de Broekkant in Budel. In 1966 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie waarbij nog een BP tankstation werd gerund. Toen Erik Davids in 1986 het bedrijf kwam versterken, werd het tankstation beëindigd en is het bedrijf zich gaan richten op metaalconstructiewerk.

De hoogste kwaliteitseisen
Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel bij Davids Machines & Speciaal Constructies. Het gecertificeerde familiebedrijf voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De metaalproductie is een zware industrie, dus is er veel aandacht voor veiligheid en gezondheid van medewerkers, zij vormen immers de basis van het bedrijf met hun kennis en enthousiasme. Erik Davids geeft aan dat er veel wordt samengewerkt met andere metaalbedrijven binnen de gemeente Cranendonck. “Er is veel kennis”, aldus Erik Davids. Het college van B&W vind het mooi om te horen dat er zo wordt samengewerkt met andere bedrijven binnen de gemeente en dankt hen voor het inspirerende bedrijfsbezoek.