WEERT – De Weerter kunstenaars Yvonne Schroeten en Renier Veassen organiseren jaarlijks twee exposities. De expositie die dit najaar plaatsvindt, draagt de titel ‘Dear Stranger’ en wordt georganiseerd in samenwerking met een aantal nieuwkomers. “In het kader van verbinding, integratie en wederzijds begrip hebben we asielzoekers van het azc in Weert gevraagd om uit onze voorraad een selectie te maken van kunstwerken die bij hen een bepaald gevoel oproept.” 

Gevoel oproepen
Het kan een kunstwerk zijn dat hen herinnert aan hun geboorteland. Dat verdriet oproept. Of juist een schilderij of beeld dat hen hoop geeft. “De achtergrond willen we inzichtelijk maken door middel van een verhaal, een foto van de persoon en dit geheel tentoonstellen. We willen de nieuwkomers tijdens de opening erover laten vertellen.”

Bruggen bouwen
Volgens Yvonne is er een groot gat tussen het doorsnee kunstpubliek en de nieuwkomers. “Door deze tentoonstelling willen we bruggen bouwen. We hopen dat ze gesprekken gaan voeren zodat het wederzijds begrip vergroot wordt.”

Openingstijden
Opening: Zondag 29 oktober om 15.00 uur.
Geopend op: Zondag 5 november, zondag 12 november en zondag 19 november van 14.00 tot 17.00 uur.
Toegang: Gratis entree.
Adres: Noordkade 48A in Weert. Alle kunstwerken in de expositie zijn te koop en te huur. Bovendien is de Kunstuitleen open.