Sint Jans Gasthuis Weert

WEERT – SJG Weert heeft opnieuw groene vinkjes ontvangen voor goede stomazorg. Dit geldt zowel voor de darmstoma- als voor de urinestomazorg. De Nederlandse Stomavereniging concludeert dat deze zorg binnen SJG Weert helemaal in orde is en voldoet aan de normen die gesteld zijn vanuit het perspectief van stomadragers.

Het krijgen van een stoma is een ingrijpende gebeurtenis voor zowel de patiënt als zijn directe omgeving. Om patiënten om te leren gaan, is goede begeleiding nodig. De Stomazorgwijzer helpt stomapatiënten bij het maken van hun ziekenhuiskeuze.

Ingrijpende gebeurtenis
De bijbehorende website laat stomadragers zien of een ziekenhuis voldoet aan de normen voor goede stomazorg, die de vereniging samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen en specialisten heeft vastgesteld. SJG Weert is ook in deze lijst opgenomen. Volgens de Nederlandse Stomavereniging zijn de informatievoorziening, begeleiding en ondersteuning rondom de zorg van SJG Weert dik in orde. En dat komt niet in de laatste plaats door de intensieve samenwerking met de thuiszorg van het Groene Kruis.