CRANENDONCK – Noord-Brabant is gestart met een voucherregeling voor eigenaren van stallen die niet meer agrarisch in gebruik zijn (en leeg staan). Een voucher (tegoedbon) heeft een waarde van maximaal 4.000 euro. Deze is bedoeld om een deskundige in te inschakelen die ondersteunt bij het bepalen van de toekomst van de leegstaande stallen. Vragen die daarbij aan bod kunnen komen: kunnen de stallen een nieuwe functie krijgen? Is sloop van de stallen een optie en is dit financieel haalbaar?

Vanaf 2 oktober 2017 tot en met 9 januari 2018 kan een tegoedbon worden aangevraagd via www.vabimpuls.nl. Het bedrag van de voucher is in drie fasen inzetbaar: 1. een oriëntatiegesprek (745 euro), 2. een verkenning, analyse en ontwikkeling (1395 euro) en 3. een startbijdrage voor de uitwerking van nieuwe plannen (1860 euro). In deel 2 en 3 moet de eigenaar zelf een bijdrage leveren van respectievelijk 25 en 50 procent.

300.000 euro beschikbaar
Voor de eerste openstelling van de voucherregeling stelt de Provincie 300.000 euro beschikbaar. Stimulus voert de voucherregeling voor de Provincie uit. De tegoedbonnen worden verdeeld op volgorde van binnenkomst. Het is daarom belangrijk dat u niet te lang wacht met de aanvraag van de voucher. De aanvrager moet kunnen aantonen dat er geen sprake meer is van agrarisch gebruik van de stallen, bij voorkeur via een ingetrokken milieuvergunning.

Project Buitenkans!
Vanuit het project Buitenkans! streeft de gemeente onder andere naar oplossingen voor  vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen. De voucherregeling kan in de ogen van gemeente een steentje bijdragen aan de zoektocht naar goede oplossingen. Gemeente stimuleert daarom eigenaren van leegstaande stallen om gebruik te maken van deze regeling. Heeft u vragen hierover, neem dan contact op met de gemeente (Marijke Vortman, m.briggeman@cranendonck.nl of tel. (0495) 431271).

Informatie over de voucherregeling kunt u vinden via:

http://brabant.nl/subsites/vabimpuls/voucherregeling.aspx en https://www.stimulus.nl/voucher-vab.