Als MKB-ondernemer wordt er veel van je verwacht. Je wordt vaak opgeslokt door de waan van de dag. Je bent druk om te zorgen dat alles in je bedrijf goed verloopt en klanten tevreden zijn. Het ontbreekt je echter vaak aan tijd om aan de toekomst van je bedrijf te werken. Op de korte termijn hoeft dit geen probleem zijn. Op de lange termijn kan hierdoor echter de continuïteit van je bedrijf in het geding komen. Business Roadmaps biedt hier nu de oplossing voor.

Business Roadmaps is een programma voor MKB’ers in Midden-Limburg, mogelijk gemaakt door Keyport2020. Het programma is erop gericht om ondernemers langdurig (nog) succesvoller te maken. Uit jarenlange ervaring van o.a. de Kamer van Koophandel en vorige jaargangen van Business Roadmaps blijkt dat ondernemers pas langdurig succesvol kunnen zijn als ze een stevig fundament onder hun bedrijf hebben. Ondernemers die deelnemer aan Business Roadmaps verstevigen het fundament van hun bedrijf. Daarna werken ze doorlopend aan het succes van hun bedrijf door uitdagingen in succesvol benutte kansen om te zetten.

Fundament
Om tot een stevig fundament onder je bedrijf te komen is er duidelijkheid en eenduidigheid in je onderneming nodig. Over de klantsegmenten waarop je je richt, de waarde die je hen te bieden hebt. Duidelijk en eenduidigheid over wat je als onderneming zelf doet en wat je aan partners over laat. En welk verdienmodel je daarbij hanteert. Bij een stevig fundament hoort ook een duidelijk en eenduidig beeld over hoe je je onderneming op de markt positioneert en wat dit voor je interne organisatie inhoudt. En als laatste maakt een duidelijke toekomstvisie deel uit van het fundament.

Duidelijkheid
Deze zaken leveren duidelijkheid op, voor jou zelf als ondernemer, voor je medewerkers en voor de partners waarmee je samenwerkt. In het Business Roadmaps programma worden ondernemers begeleid om zelf aan dit fundament te werken. Niet door uitgebreide plannen op te stellen, maar door met handzame en bewezen formats te werken. Deze formats zijn ook nog eens goed communiceerbaar. Zodat er niet alleen duidelijkheid is over je onderneming, maar dat er ook eenduidig over wordt gecommuniceerd.

Langdurige groei
Als het fundament eenmaal stevig staat, is je onderneming klaar voor langdurige groei. Dat wil echter niet zeggen dat er geen uitdagingen meer zullen zijn die op jou als ondernemer af komen. Dankzij het stevige fundament kun je deze uitdagingen nu aan. Maar hoe zet je ze om in succesvol benutte kansen? Ook daar helpt Business Roadmaps je bij! Nadat je een stevig fundament onder je bedrijf hebt gelegd, biedt Business Roadmaps een doorlopend programma aan waarbij we samen met jou en anderen aan de slag gaan om alle uitdagingen die op je af komen om te zetten in succesvol benutte kansen.

Herken je jezelf in bovenstaande? Wil je jouw ambities als ondernemer waar kunnen blijven maken? Meld je dan aan voor Business Roadmaps. Met dit programma verstevig je het fundament onder je bedrijf en werk je doelgericht aan voortdurend succes voor je bedrijf. Aanmelden kan via www.businessroadmaps.nl.