Door nieuwe regels krijgt voortaan de hoogste inschrijver de standplaats toegewezen.

WEERT – De gemeente Weert heeft het bezwaarschrift van een ondernemer die geen vergunning voor een oliebollenstandplaats op het Stationsplein heeft gekregen naast zich neergelegd. Er kan namelijk geen bezwaar gemaakt worden tegen de nieuwe criteria omdat het geen besluit is.

De ondernemer heeft vergunning voor een standplaats gekregen, omdat de van het inschrijvingsbedrag te laag was. Sinds vorig jaar zijn er nieuwe beleidsregels vastgesteld voor het toewijzen van standplaatsen voor consumptie-ijs en oliebollen. De hoogste inschrijver krijgt voortaan de standplaats toegewezen, mits die voldoet aan de geldende eisen.

Regels
Het doel van de beleidsregels is om iedereen, die daarvoor in aanmerking wil komen, in de gelegenheid te stellen mee te dingen naar één van de vier beschikbare aangewezen standplaatsen voor consumptie-ijs en oliebollen. Het bezwaarschrift van de ondernemer is door de gemeente Weert niet-ontvankelijk verklaard, omdat er geen sprake is van een besluit waartegen bezwaar mogelijk is.