Eva Jinek is op dit moment de koningin van de talkshow. De kijkcijfers JINEK overstijgen al maanden die van RTL Late Night. Maar de talkshow kan nog beter volgens de powervrouw: namelijk als er meer vrouwen aanschuiven.

Daarom doet ze een oproep aan vrouwen om meer van zich te laten horen zichtbaarder te worden in de media. Onder het kopje ‘Vrouwen horen ook thuis op de buis’, schrijft Eva:

“Ik wil er samen met jullie voor zorgen dat de opinies van vrouwen en vrouwelijk leiderschap net zo prominent aanwezig zijn in onze samenleving als die van mannen. Statistisch gezien zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in topposities in de maatschappij. Of we het nu hebben over de wetenschap, politiek of het bedrijfsleven. Het is een probleem, een zorg die de hele samenleving aangaat. We kunnen niet meteen iets veranderen aan het feit dat we deze functies in mindere mate bekleden, maar we kunnen wel al een stap zetten: intelligente en kundige vrouwen met kennis van zaken een vanzelfsprekendheid maken aan tafels waar de publieke opinie wordt gevormd.”

Vrouwen in de regio
In de regio Midden-Limburg wonen uiteraard veel intelligente en kundige vrouwen. Hoe mooi zou het zijn als zij een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de maatschappelijke positie van vrouwen door aan te schuiven bij JINEK?