Ron en Lindsay Lemmens openen bar & bistro Du Sud.

Twee jaar geleden begonnen Ron en Lindsay Lemmens aan het avontuur Flavours. Het restaurant in het centrum van Weert was nauwelijks een jaar open en kreeg al een vermelding in de Michelingids met een Bib Gourmand. Om een bredere doelgroep aan te spreken, heeft het talentvolle ondernemersechtpaar het concept uitgebreid met een klassiek Franse bistro & bar. Dezelfde kwaliteit als het restaurant, maar andere gerechten: eenvoudig, lekker en betaalbaar.

Door Wesley Hegge

Het is een droom die uitkomt. “Als we op vakantie zijn in Frankrijk, gaan we altijd een hapje eten bij een van de vele gezellige bistro’s”, legt gastvrouw Lindsay uit. “We dachten: dat is precies iets voor ons. De Franse keuken in combinatie met de ontspannen, huiselijke sfeer, dat is toch heerlijk?”

Du Sud
Het resultaat mag er zijn. Bar & bistro Du Sud ligt in hetzelfde pand, maar is duidelijk gescheiden van restaurant Flavours. De inrichting bestaat uit veel houten elementen. Aan de muren hangen krijtbordjes waarop de dagsoep of een mooie wijn worden aangeprezen. De bistro is eigentijds, straalt warmte uit en nodigt uit om lekker een hapje te komen eten. Waar nu de bistro een plek heeft gekregen, was voorheen de cocktailbar. De barfunctie is behouden gebleven. Du Sud is ook de ideale locatie voor een goed glas wijn, een spannend speciaal biertje of een exotische cocktail.

NAAM Lindsay Lemmens
GEBOREN OP 18 mei 1991 in
Weert FUNCTIE Gastvrouw
VRIJE TIJD Leuke dingen doen
met vrienden en uit eten
gaan
NAAM Ron Lemmens GEBOREN
OP 17 augustus 1985 in
Eindhoven FUNCTIE Chefkok
VRIJE TIJD Voetballen en
pokeren
WONEN IN Weert RELATIESTATUS
Gelukkig getrouwd

Franse keuken
“Flavours blijft Flavours zoals onze gasten het kennen”, benadrukt chefkok Ron. “Daar verandert niets aan. Het restaurant staat bekend om het avondvullend genieten. Pure wereldse smaken typeren de keuken van Flavours maar de basis blijft klassiek Frans. Al de gerechten worden bereid met verse seizoensgebonden producten en als schilderijtjes geserveerd.”

Het is een succesformule! Want eind vorig jaar werden Ron en Lindsay verrast met een vermelding in de Michelingids met een Bib Gourmand. Ron: “Dat is een onderscheiding voor een driegangenmenu onder de 37 euro waarin seizoens- en streekproducten worden gebruikt met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Het was een bedrijfsdoel om de onderscheiding te krijgen.” Lindsay vult aan: “Maar dat we de Bib Gourmand zo snel zouden ontvangen, kwam als een grote verrassing. Het is echt een waardering voor ons werk.”

De gerechten die in de bistro geserveerd worden, komen ook uit de keuken van Flavours. Ron: “Ook in onze bistro gaan we werken met kwaliteitsproducten , maar dan iets laagdrempeliger. Enkele gerechten die we gaan serveren zijn steak tartare, bouillabaisse en natuurlijk een lekkere steak met huisgemaakte bearnaisesaus. Eenvoudig, toegankelijk, snel, lekker en betaalbaar zijn de woorden die de bistro omschrijven.”

www.restaurantflavours.nl
www.bistrodusud.nl