De SooS
Uitbaters Anne de Bruijn en John Cardinaal van De Soos.

De SooS is een bruisende ontmoetingsplek voor ondernemers en ondernemende mensen. Het rijksmonumentale pand, dat midden op de Markt in Weert ligt, tegenover de indrukwekkende Martinustoren is geschikt voor alle soorten business events. Van een besloten vergadering met afsluitend een diner tot zakelijke lunch, lezingen en workshops. Alles is mogelijk dankzij de flexibel in te delen ruimtes en een zeer betrokken team.

Door Wesley Hegge

Achter de weelderig gedecoreerde voorgevel word ik hartelijk ontvangen door Anne de Bruijn en John Cardinaal, de uitbaters van De SooS. De binnenkant is in tegenstelling tot de statige buitenkant eigentijds ingericht. Het meubilair in het café oogt modern. Door de warme stoffen ademt het tegelijkertijd een huiselijke, gezellige sfeer. Anne legt uit: “We hebben geprobeerd een sfeer te creëren waarin historie en heden elkaar harmonieus ontmoeten. Het beste thuis als je uitgaat, dat is onze insteek.” Terwijl we van het café via dubbele deuren de zaal in lopen stelt Anne voor om ons gesprek voort te zetten in de vergaderruimte in de entresol. De gasten op het terras zijn bij het ervaren team dat aan het werk is in goede handen. Samen met het café en terras vormt een gedeelte van de zaal overdag de brasserie. De zaal is ruim opgezet, biedt plaats aan honderden gasten. Door middel van flexibele wanden kan het naar elke gewenste grootte ingedeeld worden.

NAAM Anne de Bruijn BEROEP
Mede-eigenaar De SooS,
eigenaar DoorAnne en
bestuurslid GaanvoorGoud
GEBOREN OP 9 mei 1979 in
Eindhoven WAS EERDER
Manager projecten & HR bij
o.a. Rabobank Nederland
WOONT Samen met John
Cardinaal in Weert KINDEREN
drie kinderen: Jonas, Morris
en Viggo

Zakelijke bijeenkomsten
Aan de achterkant van de zaal leidt een opgang naar de entresol. Daar is een verrassend grote vergaderruimte met veel lichtinval. Ze hebben zojuist een bespreking met kok Bart van den Eertwegh gehad over de kleine kaart die ze vanaf nu naast de lunchkaart ook hun gasten zullen aanbieden. “We vernieuwen eens in de zoveel tijd de kaart met heerlijke verrassingen. Maar we hebben ook al wat favorieten waar onze gasten voor terugkomen”, licht John toe. De SooS biedt met haar eigen witte brigade alle mogelijkheden om zakelijke events te voorzien van verse luxe broodjes, echte klassiekers, walking dinners of moderne smaakvolle hapjes.

Indien nodig kan De SooS voor lunchbesprekingen gasten bovendien voldoende privacy bieden. Meteen bij de ingang aan de voorzijde is rechts het Presidentenkamertje, dat wat meer privacy biedt aan een klein gezelschap. John: “Natuurlijk is het ook mogelijk om hier in de vergaderruimte een lunch met bespreking te combineren. En als gasten weinig tijd hebben en snel willen lunchen, kunnen ze bellen en zorgen wij ervoor dat het eten klaar staat wanneer ze binnenkomen.” Anne vult lachend aan: “Eigenlijk is haast alles mogelijk. We zetten geregeld de zaak op zijn kop voor een event. We wensen ons te onderscheiden door onze flexibiliteit, betrokkenheid en het maatwerk dat we leveren.”

‘Sociëteit Amicitia 1842’ staat in grote letters op de voorgevel van De SooS. Voorheen was het pand alleen toegankelijk voor de leden van deze sociëteit, die van oudsher bekend staat als een vereniging die als doel heeft een band van vriendschap en welwillendheid tussen de leden te bevorderen. Toen de sleutel werd overgedragen aan Anne & John, ontstond De SooS. Nu hebben ook andere business clubs hun thuis bij de SooS, waaronder Jong Weert. Zo kan iedereen genieten van het prachtige gebouw waar gezelligheid nog altijd hoog in het vaandel sta

De SooS opende na een korte periode van restylen in maart 2016 haar deuren. Sindsdien zijn er de meest uiteenlopende evenementen georganiseerd; bruiloften, kerstborrels, lezingen, ondernemersbijeenkomsten, dansfeesten, verjaardagen, walking dinners en modeshows. “De zakelijke markt heeft onze aandacht”, zegt John. “De vergaderruimte en de zaal zijn beide voorzien van faciliteiten, zoals beamer & scherm, TV-scherm, flipover en microfoon. Diverse vergaderopstellingen zijn mogelijk. En het leuke is dat de gasten na afloop van een vergadering beneden aan de bar een drankje kunnen nemen. Dan eindig je zo’n meeting op een ontspannen manier in een andere sfeer.”

De SooS
NAAM John Cardinaal
BEROEP Mede-eigenaar
De SooS, mede-eigenaar
Nefratech, VVD-raadslid
Weert, voorzitter stichting
GaanvoorGoud GEBOREN OP
14 september 1973 in Weert
WAS EERDER Mede-eigenaar
van café De Cardinaal en
wethouder financiën van
de gemeente Weert

Dankzij een aparte ingang aan de achterzijde met garderobe hoeven de deelnemers van zakelijke events niet door de lunchende gasten naar binnen te komen. Elk event moet zijn zoals de opdrachtgever het in gedachten heeft. Daarom neemt Anne voor elk event de tijd om met de klant te bespreken wat de verwachtingen en doelstellingen zijn.

Events op maat
De reden daarvoor is simpel: traditionele evenementen en feesten zijn verleden tijd. Deze locatie leent zich perfect voor allerlei soorten evenementen, van dansfeest tot klassiek muziekconcert, van modeshow tot ontgroening van de nieuwe oud-prins. Doordat de zaal flexibel is in grootte en indeling kunnen we aan heel veel wensen voldoen. John: “Soms krijgen we het verzoek om blauwe bloemen op tafel te plaatsen of een Cava te schenken in plaats van onze Prosecco vanwege een Spaans thema. We laten de kleur van de ondernemer, van onze gast doorschijnen in een event, letterlijk en figuurlijk. Een bedrijf wil zich op een bepaalde manier profileren op een event. Ook in welke opstelling de zaal gezet wordt kan essentieel kan zijn voor het verloop van het event.”

En dat gaat verder dan enkel de aankleding en hapjes en drankjes. Anne: “Ik vraag hen ook of ze na hebben gedacht over de ontvangst, promotie en hoe het programma en de presentatie eruit komen te zien. Ik vind super om mee te denken over hun keuzes en de manier waarop ze zichzelf presenteren. Samen kijken naar wat gewenst en mogelijk is en dat organiseren” Tegelijkertijd benadrukt Anne dat het niet altijd zo complex hoeft te zijn. “Vaak is het goed eten, lekker drinken en het leven vieren. Op vrijdag na het werk met collega’s een borrel nemen of ’s middags in de zon genieten van een wijntje. Heerlijk toch?”

Het beste thuis als je uit bent
John: “We zijn allebei begonnen in de horeca in de tijd dat bestellingen bestonden uit tien bier en twee sjoes en om 20.00 uur het uitgaan begon in je eigen dorp of stad. Dat is verleden tijd, maar de nostalgie ervan spreekt ons aan.

Ons doel is het om dat gevoel van thuis zijn te creëren terwijl je uit bent. Dat uit zich in de inrichting van de zaak, in hoe wij en onze collega’s gasten begroeten en leren kennen en in Bourgondisch modern eten.” Maar ook in de soort events dat de SooS zelf periodiek organiseert, waar juist business ook welkom is. Zo organiseren ze Club SooS, een social event met de mogelijkheid om collega’s of relaties na het werk ontspannen te treff en, om vervolgens ook vrienden te ontmoeten en het weekend te vieren. Een heel ander event is Aan tafel bij de SooS, pop-up restaurant. Geniet met een gezelschap van een fantastisch 5 gangen diner, bijpassende wijnen en klein entertainment, een compleet programma.

www.desoosweert.nl