ROERMOND – Op donderdag 22 juni vindt de officiële kick-off plaats van het Retail Innovation Centre (RIC) aan de Kloosterwandstraat 1 in Roermond. Het RIC moet uitgroeien tot hét kennis- en expertise centrum voor retail innovatie in Limburg en is een initiatief van de Gemeente Roermond, MKB Limburg, Gilde opleidingen, Provincie Limburg en Keyport.

Door te kiezen voor een fysieke locatie in het centrum van Roermond wordt de drempel voor ondernemers om kennis te maken met het RIC zo laag mogelijk gemaakt. Ondernemers kunnen er terecht voor informatie, succesvolle praktijkvoorbeelden, grasduinen in vakliteratuur en er worden brainstormsessies, workshops en bijeenkomsten georganiseerd, waarbij de ondernemersbehoefte leidend is voor de inhoud hiervan. Vanaf 2018 zal het RIC ook als een living-lab voor retail innovatie fungeren. Ondernemers gaan samen met onderwijsinstellingen op zoek naar antwoorden op hun uitdagingen.

Visie op de retail branche
Tijdens de officiële kick-off geven drie ondernemers uit Limburg hun visie op de retail branche. Ze beantwoorden de volgende vragen; Welke innovatie vinden zij het belangrijkst voor de retail? Waar is behoefte aan? Hoe zien zij de toekomst van retail? Ook is er een aantal aansprekende hightech voorbeelden van retail innovatie te zien..

‘Building the bridge as we walk on it’ is het uitgangspunt van het RIC, vooral samen met ondernemers, overheid en onderwijs op zoek naar de uitdagingen, vraagstukken en oplossingen. Waarbij het RIC als spil en aanjager zal fungeren.