Shweeb wint Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond!

ROERMOND – Shweeb heeft de Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond gewonnen en gaat naar huis met een geldprijs van 5.000 Euro. Het concept is een monorail oplossing die de regio Roermond op een duurzame manier kan verbinden met aangrenzende gebieden van de stad zoals het Duitse grensgebied.

“Alle finalisten waren goed, maar de mate waarin deze oplossing duurzaam en letterlijk grensoverschrijdend is gaf de doorslag” aldus mede-initiatiefnemer en jurylid Jan-Willem Boots van de firma Kragten. Op een druk bezocht Boostcamp Event in Theaterhotel de Oranjerie zijn alle finalisten verder geholpen met hun ideeën en werd tevens gestemd door de aanwezigen voor de publieksprijs die mede mogelijk is gemaakt door het Laurentius Ziekenhuis. Deze prijs ging naar No Lorry City, een oplossing voor schone stadsdistributie in Roermond met cargobikes.

De jongerenprijs, voor de meest aansprekende bijdrage vanuit de jeugd en het onderwijs, ging naar klas VMBO T4 van het Bisschoppelijk College Broekhin Roermond. Als klas hebben zij zich bijzonder ingezet voor de challenge en maar liefst 7 creatieve mobiliteitsideeën ingediend.

Prijsuitreiking
De prijzen werden uitgereikt door wethouder Raja Fick (Verkeer) van de Gemeente Roermond en diverse vertegenwoordigers van de jury en initiatief nemende partners. “Ik ben ontzettend trots op alle inzendingen en de moeite die alle finalisten hebben genomen om zich vandaag zo te presenteren! Met deze ideeën kunnen we echt vooruit in Roermond”, aldus Fick. Ook was Dietmar Brockes (Parlementslid van de Landtag Noordrijn Westfalen) aanwezig om de publieksprijs mede uit te reiken.

Mobility & Transport Innovation Challenge
Vorig jaar december lanceerde de Gemeente Roermond, in samenwerking met de Provincie Limburg, ingenieursbureau Kragten, Het Laurentius Ziekenhuis en McArthurGlen, de Mobility & Transport Innovation Challenge. Deze prijsvraag was succesvol en heeft in vijf maanden tijd maar liefst 74 ideeën opgeleverd voor een duurzame en leefbare mobiliteitstoekomst in Roermond. Particulieren, jongeren, professionals en bedrijven uit binnen- en buitenland hebben hun hoofd kunnen breken op de mobiliteitsopgaven van Roermond en hun oplossingen ingezonden. Uit alle inzendingen zijn 6 finalisten gekozen die tot aan vandaag zijn gecoacht in aanloop naar het Boostcamp Event.


Boostcamp Event
Tijdens het Boostcamp Event stonden zes finalisten centraal en hebben hun concepten ‘gepitcht’, vervolgens zijn bezoekers uit bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen aan de slag gegaan met het adviseren en verrijken van de concepten, hieruit zijn diverse vervolgafspraken gekomen waarmee de de finalisten weer een stap verder kunnen met hun ideeën.

Ook werd de Stichting New Movements in Transport & Mobility gelanceerd door diverse vakprofessionals uit de wereld van mobiliteit en infrastructuur, die het gedachtegoed van de challenge zullen blijven uitdragen in de toekomst.

20170518_BER_Preview_07
De startpartners en organisatie van de Mobility & Transport Innovation Challenge feliciteren de winnaars van harte!