ROERMOND – Op maandag 3 april ontving Carl Huijskens namens akoestiekspecialist Incatro de Red Dot Design Award 2017. Incatro werd geselecteerd uit meer dan vijfduizend inzendingen en won de prijs voor het ontwerp van Soundleaves, bladvormige akoestische wand- en plafondelementen en bureauschermen. De Red Dot Design Award is een jaarlijkse onderscheiding die wordt toegekend aan producten met ‘s werelds beste design. De jury loofde Soundleaves in het bijzonder om de uitgekiende synergie tussen design en maximale geluidsabsorptie.

Carl Huijskens van Incatro is de bedenker van Soundleaves. Samen met interieurarchitect Feran Thomassen bedacht hij de asymmetrische bladvorm. Deze werd al snel als uitgangspunt genomen voor het akoestische design. Na anderhalf jaar denken, onderzoeken, experimenteren en ontwikkelen, bracht Incatro Soundleaves op de markt. De opvallende vormgeving onderscheidt zich van de bekende, grote statische schermen. Daarom loofde de Red Dot Design Award jury in het bijzonder de uitgekiende synergie tussen design én maximale geluidsabsorptie. Incatro heeft immers al twintig jaar ervaring in de techniciteit van ruimteakoestiek.

Red Dot Award
De Red Dot Award beoordeelt producten op het gebied van design, in drie disciplines: product design, communication design en design concept. De jury met veertig designers, professors en journalisten beoordeelde 5.500 producten uit 54 landen. Incatro ontving de award voor product design.

Incatro ontvangt een certificaat van de Red Dot Design Award en verschijnt in het Red Dot-jaarboek, dat op 3 juli wordt uitgebracht. Ook kan men na 3 juli de “Design on Stage” tentoonstelling bezoeken in het Red Dot Design museum in Essen. De tentoonstelling is er vijf weken te zien.

Over Red Dot Award
De Red Dot Award wordt sinds 1955 jaarlijks uitgereikt door Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Duitsland. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest gerespecteerde design awards. Organisaties zoals Nokia, Porsche, Philips en Apple gingen al eerder met een award naar huis. De ‘Red Dot’ is daarom een internationale zegel van uitstekende kwaliteit van het ontwerp.

Over Soundleaves
Soundleaves zijn bladvormige akoestische wand- en plafondelementen en bureauschermen voor bedrijven en particulieren. De naam van de flexibele akoestische afscheidingen verwijst niet alleen naar het speelse design in de vorm van een asymmetrisch blad, maar ook naar het verdwijnen (lees: to leave) van alle storende geluiden en galm. Het assortiment is onderverdeeld in vier series, DESKseries, WALLseries, AIRseries en FLOORseries.

Over Incatro Room Acoustics
Incatro Room Acoustics specialiseert zich al twee decennia in de verbetering van ruimteakoestiek en legt als geen ander de link tussen techniek en design en tussen kwalitatieve materialen en esthetiek. Het bedrijf is gevestigd in Roermond en ontwikkelt en produceert producten in eigen beheer.

Bron: www.incatro.nl
Video: YouTube