Ronald & Marjo

De werkoverall van Ronald maakt plaats voor zijn nette outfit. Het is onderdeel van de nieuwe weg die Meulen Bouwbedrijf inslaat. Want het Weerter aannemersbedrijf doet veel meer dan onderhoudswerkzaamheden. En dat willen Ronald en Marjo Meulen laten zien door zich te profileren als echt bouwbedrijf dat ook complete nieuwbouw realiseert.

‘Wie is eigenlijk de directeur van het bedrijf?’ Of: ‘De baas zal wel blij zijn met iemand als jij!’ Ronald heeft de opmerkingen vaak genoeg gehoord. Eigen schuld ook wel een beetje, geeft hij toe: “Tot voor kort bezocht ik de klanten en projecten meestal gewoon in mijn werkoverall. Daarbij werkte ik zeventig procent van de tijd zelf mee. Ik ben wat dat betreft een echte vakman en zou het liefst alles met eigen handen maken.”

Ronald-Meulen
NAAM Ronald Meulen BEROEP Algemeen directeur van Meulen Bouwbedrijf en Technical Service Weert GEBOREN OP 12-9-1964 in Weert WOONT IN Weert HOBBY’S Golfen bij Golf en Countryclub Crossmoor

Bouwbedrijf
Sinds dit jaar is zijn rol binnen het bouwbedrijf veranderd. Meulen Bouwbedrijf is namelijk een nieuwe weg ingeslagen. Eigenaren Ronald en Marjo merken dat veel mensen het bedrijf alleen kennen van de onderhoudsactiviteiten. Marjo: “Maar in de hoek van de bouwbedrijven worden we nog onvoldoende gevonden. Vreemd eigenlijk, want we hebben al tientallen jaren ervaring op dat gebied. We willen meer naamsbekendheid in de regio.”

Het bouwbedrijf heeft een brede klantenkring opgebouwd die bestaat uit overheidsinstellingen zoals de gemeente Weert, verenigingen van eigenaren, particulieren, vakantieparken en bedrijven. “In 2013 hebben we bijvoorbeeld restaurant Azië in Weert volledig gerenoveerd. Dat was een geweldig project waar we met trots op terugkijken. Het is een voorbeeld van wat we als bouwbedrijf allemaal kunnen. We komen voor een schroefje, maar realiseren ook complete nieuwbouw en alles wat daar tussen zitten.”

Om daar kenbaarheid aan te geven, pleegt Ronald sinds dit jaar actiever acquisitie. Dus laat hij voortaan zijn werkoverall vaker in de kast hangen. “Dat betekent niet dat ik een pak draag”, lacht hij. “Ik blijf altijd dicht bij mezelf. Als algemeen directeur blijf ik het aanspreekpunt voor klanten. Ik ben degene die alle beslissingen neemt als het over bouwprojecten gaat.” Dennis Deben heeft de rol van Ronald op de bouw overgenomen. Hij is werkvoorbereider en tevens uitvoerder van projecten, voornamelijk bij particuliere klanten. Marjo maakt als financieel directeur de rolverdeling compleet.

Flexibel en vakkundig
Meulen Bouwbedrijf is een klein bedrijf waar alleen échte vakmensen werken. Marjo: “We eisen veel van onze medewerkers. Als bouwbedrijf hebben we meerdere disciplines in huis. Daardoor kunnen we bijvoorbeeld bij het realiseren van een badkamer, bijna alles zelf doen. Tot het kleine tegelwerk aan toe. Alleen groot tegelwerk besteden we uit. Daardoor kunnen we in één week een nieuwe badkamer realiseren.” Door de geringe omvang van het bedrijf kan Ronald snel schakelen: “Bij grote bouwbedrijven duurt het nemen van beslissingen lang. Daar komt een probleem eerst bij een uitvoerder terecht, die legt het neer bij de projectleider en die gaat ermee naar de baas. Hier neem ik direct een beslissing, binnen één minuut als het moet.”

Trouwe klanten
Dat Ronald snel beslissingen kan nemen, komt ook doordat hij een gigantische voorraadhal heeft. “Wij hoeven in principe niets elders te halen. Alles wordt direct geleverd uit eigen voorraad. Van sloten en schroeven tot lampen en aggregaten. De laatste jaren hebben wij de voorraad van ons artikelbestand opgewaardeerd. Dat is een flinke investering, maar daardoor onderscheiden we ons.” Trouwe klanten weten de combinatie van vakwerk, snelheid en flexibiliteit te waarderen. De gemeente Weert maakt al meer dan dertig jaar gebruik van de diensten van Meulen Bouwbedrijf. Ook Roompot Vakanties is al twintig jaar klant. Marjo: “Dankzij onze vaste klanten hebben wij in tegenstelling tot veel andere bouwbedrijven niets gemerkt van de economische crisis. Nu de economie aantrekt en er meer gebouwd wordt, willen wij ons klantenbestand uitbreiden.”

www.meulenbouwbedrijf.nl

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck | Wesley Hegge