ROERMOND – Bouwbedrijf VolkerWessels gaat drie dochterbedrijven samenvoegen. Jongen-Meulen in Roermond, Jongen in Landgraaf en aannemersbedrijf Jongen in Venlo worden samengevoegd tot het nieuwe bedrijf Bouwbedrijf Jongen.

Dat meldt Dagblad de Limburger. Hoeveel banen door de fusie verloren gaan, wil woordvoerster Ingrid Prins niet zeggen tegenover die krant. Het personeel van Jongen zou echter al te horen hebben gekregen dat het kantoor in Roermond zal sluiten en dat er dertig arbeidsplaatsen verloren gaan. Als reden hiervoor worden de slechte jaarcijfers van 2016 opgevoerd.

Overname
Bouwconcern VolkerWessel heeft de afgelopen jaren beetje bij beetje de bedrijven van Jongen overgenomen. Jongen is in Limburg vooral bekend van grote projecten als Park Rijnbeek en de Maasboulevard in Venlo, het Retailpark, het Kazerne Voorterrein en de derde fase van het Designer Outlet Center in Roermond, Ligne in Sittard, de Zorgacademie en het Maankwartier in Heerlen. In Roermond werken zo’n 120 mensen die samen goed zijn voor een omzet van vijftig miljoen euro.