NEDERWEERT – De interesse voor Bedrijvenpark Pannenweg in Nederweert houdt aan. Op dit moment is er volop beweging. Er zijn de nodige bouwactiviteiten te zien bij de bedrijven VDL Kunststoffen, Herpertz en Ketelaers Constructie. Op korte termijn starten ook de bedrijven ARRK SPG, GP Equipment en Geris Dairy Solutions met de bouw van een bedrijfspand. ANW auto’s verhuist van Pannenweg I naar het bedrijvenpark.

De afgelopen maanden stonden in het teken van de verkoop van diverse bouwpercelen op bedrijvenpark Pannenweg. Eind 2016 werden er vier kavels verkocht.

Opnieuw een markant gebouw
Het laatste nieuws is dat een grote handelaar in zuivelproducten, Geris Dairy Solutions uit Deurne, zich op een zichtlocatie langs de A2 vestigt. Het bedrijf heeft daarvoor een kavel van circa 1,7 hectare in het vizier. Op korte termijn starten de bouwwerkzaamheden. Hiermee krijgt de zone langs de snelweg A2 opnieuw een markant gebouw. Het al gevestigde bedrijf Promic heeft een uitbreiding voor de toekomst veiliggesteld. Het bedrijf groeit en voorziet dat het gebouw groter moet worden in de komende jaren.

Verhuizing
Het universele autobedrijf ANW auto’s verhuist van Pannenweg I naar het bedrijvenpark. ANW vestigt zich op een kavel van ruim 1.660 m² aan de Magnesiumstraat. Inmiddels is de vergunning verleend en kan er snel worden gestart met de bouw. Eigenaar Ronald Saes is blij met deze volgende stap van zijn onderneming. “Met dit nieuwe pand kunnen we de komende jaren op een heel mooi bedrijvenpark doorgroeien”, aldus Ronald Saes.

Ook wethouder Coumans is tevreden met de activiteiten op Pannenweg en de verplaatsing van ANW. “Het is heel mooi dat Nederweerter bedrijven binnen de eigen gemeente kunnen doorgroeien. Een uitstekend voorbeeld van hoe het op bedrijvenpark Pannenweg moet gaan”.

Nog een nieuwe eigenaar
GP Equipment uit Venlo is de volgende nieuwe eigenaar van een kavel op Pannenweg. Het bedrijf verhuist van Venlo naar Nederweert naar een kavel van 3.600 m² aan de Titaniumstraat. GP Equipment is een gespecialiseerd groothandelsbedrijf in uitrustingstukken voor grondverzetmachines. Het bedrijf ontwikkelt nu verder door in Nederweert.

De schop in de grond
Inmiddels zijn meerdere bedrijven druk bezig met de realisatie van hun bedrijfsgebouwen. VDL Kunststoffen (langs de A2) is begonnen met het grondwerk. Op de kavel van ruim 3 hectare verrijst nog dit jaar een grote bedrijfshal. Kraanbedrijf Herpertz heeft de bedrijfsgebouwen bijna klaar. Het straatwerk start op korte termijn. Ook Ketelaers constructie (aan de kanaalzijde) is vergevorderd met het bedrijfsgebouw. Geris, ANW en GP Equipment starten later dit jaar met de bouw van hun bedrijfspand. Op korte termijn begint ook ARRK SPG met de bouw op een kavel van ruim 6.000 m².

Interesse blijft
Volgens verkoopmanager Eric Sprangers zit er nog meer in het vat. “Er zijn concrete gesprekken gaande met drie nieuwe bedrijven die zich willen vestigen op de Pannenweg. Of deze gesprekken leiden tot de verkoop van kavels, dat is nog even afwachten. Dat er voldoende economische activiteiten plaatsvinden in Nederweert is echter een feit”, aldus Sprangers.

Meer weten over Pannenweg? Kijk op de website www.pannenweg.nl.

Foto: Nederweert 24