Het Britse afvalbedrijf Shanks Group heeft goedkeuring gekregen voor de fusie met Van Gansewinkel.

Vandaag heeft ook de Nederlandse mededingingsautoriteit (ACM) haar goedkeuring gegeven aan de voorgenomen fusie tussen Van Gansewinkel en Shanks. Daarmee is de laatste mijlpaal bereikt om de fusie definitief af te ronden, nadat eerder al de aandeelhouders en de Belgische mededingingsautoriteit de fusieplannen positief beoordeelden. Er blijft voldoende concurrentie over in de afvalbranche”, concludeerde de ACM na uitgebreid onderzoek.

Door de fusie met Shanks wordt een sterk nieuw bedrijf gevormd dat alle ingrediënten in zich heeft om een leidende en verbindende rol te spelen in de circulaire economie.

Marc Zwaaneveld: “Onze medewerkers hebben tijdens de afgelopen jaren hun wendbaarheid en vitaliteit laten zien en zijn in staat geweest samen de omslag te realiseren. 2016 is het jaar van kanteling geweest en laat een significante prestatieverbetering zien. Met de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt gaan we nu met veel vertrouwen de fusie met Shanks vormgeven. Het gecombineerde bedrijf heeft alle ingrediënten voor een solide toekomst als verbindende partij in circulaire economie en als marktleider in recycling en waste-to-product oplossingen.”

Bron & Foto: www.vangansewinkel.nl