Voor het tweede jaar op rij reikt L1 samen met MKB-Limburg de MKB L1mburg Prijs onder het motto ‘van winst naar waarde’ uit. In eerdere jaren organiseerden deze twee partijen ook al deze prijsuitreiking, maar dan onder de vlag van het thema innovatie.

Met deze provinciale Limburgse ondernemersprijs willen L1 en MKB-Limburg bedrijven honoreren die maatschappelijke meerwaarde bieden door hun bedrijfsvoering. In welk opzicht maakt het bedrijf de wereld -of althans een stukje daarvan- aantoonbaar beter?
In 2016 won het bedrijf Zwamburg uit Maastricht-Airport de MKB L1mburg Prijs. Zwamburg werkt volgens de theorie van de Blauwe Economie: lokale grondstoffen, lokale afzet, kennis delen en afval-vrij produceren. Zwamburg wil meer mensen en bedrijven bewust maken van de blauwe economie, zodat ze waarde gaan hechten aan hun reststromen.

Tot 12 maart 2017 is de inschrijving geopend voor alle Limburgse midden- en kleinbedrijven in alle branches. De enige voorwaarde is dat het bedrijf in Limburg gevestigd is. De winnaar wordt uitgeroepen in de live uitzending van L1 Avondgasten 13 juni 2017 en ontvangt naast een kunstwerk van Chris Gadiot (beschikbaar gesteld door MKB-Limburg) een L1 advertentiecheque t.w.v. €10.000,- om offline en/of online in te zetten.

Meer weten of inschrijven