De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) heeft het monumentale Ursulinenklooster teruggekocht van de Kamer van Koophandel. Zeven jaar geleden verkocht de belangenbehartiger voor Limburgse boeren en tuinders het Ursulinenklooster nog aan de Kamer van Koophandel. Door deze aankoop is de LLTB weer eigenaar van het gehele Ondernemersplein Limburg. Dit complex wordt gevormd door het Landbouwhuis en het Ursulinenklooster.

De Kamer van Koophandel heeft het historische complex in 2011 en 2012 van binnen grondig gerenoveerd. Daardoor beschikt dit gebouw over alle moderne kantoorfaciliteiten.

Ondernemersplein Limburg
De landbouwspecialisten en projectleiders van de LLTB gaan zelf gebruik maken van het aangekochte kantoor. De kantoorruimtes in het Landbouwhuis wordt door de LLTB verhuurd aan ongeveer twintig bedrijven en organisatie. Door de verhuizing van de LLTB-medewerkers naar het Ursulinenklooster zijn er weer enkele kantoorruimtes in het Landbouwhuis vrijgekomen voor verhuur.

Het Ondernemersplein Limburg is een modern en tegelijk historisch kantorencomplex, waar in totaal ongeveer twintig bedrijven en organisaties zijn gevestigd. Het plein bestaat uit het Ursulinenklooster en het Landbouwhuis. Het Ursulinenklooster stamt uit de 17de eeuw, het Landbouwhuis is gebouwd in 1939. Zowel het Ursulinenklooster als het Landbouwhuis zijn Rijksmonumenten.

Nieuwe samenwerkingen
“We hebben voor de LLTB een zeer interessante deal kunnen maken, daarnaast past deze aankoop goed bij ons strategisch vastgoedbeleid”, zegt algemeen directeur Bas Boots. “Hiermee maken we het mogelijk dat meer bedrijven en organisaties gebruik kunnen maken van kantoorruimtes in het Ondernemersplein Limburg. Dat zorgt voor nieuwe samenwerkingen en daar wordt iedereen beter van.”

Na zeven jaar weer in boerenhanden