gezinstochten De Pelen
Gezinstocht De Pelen - Ospel

Het Buitencentrum De Pelen is het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel. Gelegen bij de ingang van het Nationaal Park is het Buitencentrum het startpunt van veel wandel- en fietspaden. Staatsbosbeheer informeert bezoekers over de recreatiemogelijkheden en de natuur en biedt er tal van activiteiten. Daarbij staat het verbinden van mens en natuur centraal. Door het bieden van educatieve activiteiten, vooral voor kinderen, ontstaat verwondering en dus ook gevoel voor natuur. Hiervoor zijn diverse schoolprogramma’s, kinderfeestjes, gezinstochten, excursies en evenementen ontwikkeld waar elk jaar zo’n 4.000 volwassenen en 6.000 kinderen aan meedoen. Alle activiteiten worden begeleid door een groep van vijftig enthousiaste vrijwilligers.

educatie De Pelen
educatie De Pelen

Door de vele activiteiten is het Buitencentrum een levendige ontmoetingsplaats en met 160.000 bezoekers per jaar één van de grootste toeristische trekkers van de Peelstreek.

Begunstigers gezocht
Sinds 2011 financiert de overheid de buitencentra van Staatsbosbeheer en haar educatieve activiteiten niet meer. Om ervoor te zorgen dat het Buitencentrum De Pelen zijn belangrijke informatie- en educatiefunctie behoudt heeft Staatsbosbeheer de hulp van het Buitenfonds ingeroepen. Het Buitenfonds voor Staatsbosbeheer is een onafhankelijke stichting die geld werft voor waardevolle projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Projecten waarvoor geen financiering meer beschikbaar is. Samen met het Buitenfonds zijn er begunstigerspakketten samengesteld. Als begunstiger van Buitencentrum De Pelen ontvangt u een aantal voordelen waarbij u en uw medewerkers bijzondere ervaringen opdoen in onze natuur. Als topbegunstiger krijgt u ook toegang tot het zakelijk relatienetwerk van Staatsbosbeheer.

Informatieavond en contact
We gaan graag met u in gesprek. Op maandag 13 februari van 19.30 tot 22.00 uur is er, speciaal voor geïnteresseerde ondernemers, een inspirerende avondwandeling in De Groote Peel. Na afloop, vanaf 21.00 uur, informeren we u, onder het genot van een hapje en een drankje, over het Buitencentrum en de begunstigerspakketten. Prettig als u zich van tevoren aanmeldt via: m.vaes@staatsbosbeheer.nl

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om deze infoavond bij te wonen en/of wilt u al eerder geïnformeerd worden over de mogelijkheden dan kunt u contact opnemen met Marijke Vaes-Schroën, manager van Buitencentrum De Pelen: m.vaes@staatsbosbeheer.nl telefonisch: 06 – 2956 4229 of met Véronique Lecluse van het Buitenfonds: veronique@buitenfonds.nl telefonisch: 06 – 2150 4995.

Voor meer informatie over het Buitencentrum De Pelen: www.staatsbosbeheer.nl/depelen. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel en is telefonisch bereikbaar op 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl

Foto’s: Marijke Vaes-Schroën|Staatsbosbeheer