In december maakte de ANWB, traditiegetrouw, de Europese topcampings bekend. In 2017 mogen 48 Nederlandse campings de titel ANWB Top camping dragen. Vier daarvan liggen er in Limburg, allen in de noordelijke contreien van onze provincie: Vakantiepark Leukermeer (Well), Recreatiecentrum de Schatberg (Sevenum), Camping de Leistert (Roggel) en Ardoer camping de Heldense Bossen (Helden).

De campings zijn allen 5-sterren geclassificeerd en blinken uit in kwaliteit, met een top terrein en mooi sanitair. De ANWB voert jaarlijks onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. Ook in 2016 werden meer dan 2000 campings geïnspecteerd. De inspecteurs beoordelen het sanitair, terrein, zwemfaciliteiten, recreatie en winkels & horeca.

Heldense Bossen
Sietse Tienkamp van De Heldense Bossen is enorm trots. Het is voor het eerst dat zijn Heldense Bossen zich officieel tot de Europese top mag rekenen. ‘Het continue investeren in kwaliteit wordt nu beloond. Ook in de recente crisisjaren hebben we gewoon geïnvesteerd. Vorige winter is er gigantisch geïnvesteerd in Wifi op het terrein waardoor nu een super bandbreedte hebben. Ik denk dat dít net het laatste zetje gaf voor deze beoordeling.’

Schatberg
Ook bij De Schatberg is men verheugd maar de verrassing was er minder groot: De Schatberg mag zich al enkele jaren ANWB Top Camping noemen. Wel werd Ronald Hoppzak van De Schatberg verrast door de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van ANWB. Zij riepen De Schatberg uit tot ADAC Superplatz, een ongeveer gelijkwaardige classificatie met vooral bekendheid onder de Duitse campinggasten. ‘We verwachten veel extra Duitse gasten in 2017 met deze classificatie op onze gevel. Hij krijgt een mooi plekje, aldus Ronald Hoppzak’

De Leistert
Angelique Joosten van De Leistert mag al sinds 2009 de titel ADAC Superplatz voeren. En dit jaar ook weer ANWB Top Camping. ‘Beide predikaten zijn een bevestiging voor ons dat we met de vele investeringen en veranderingen die op de Leistert hebben plaatsgevonden en nog steeds plaatsvinden; de goede keuzes maken. Ook in 2017 zullen de  gasten weer allerlei nieuwigheden ontdekken op De Leistert: nieuwe (extra) kampeerplaatsen met privé sanitair, nieuwe 4- en 6- persoons Lodges, nieuwe Glamping Tenten en als klap op de vuurpijl in het najaar een nieuw a la carte restaurant en een nieuw indoor speeljungle.’

Leukermeer
Aan het Leukermeer in Well ligt ook een van die 4 parels; Vakantiepark Leukermeer. Martin van Wiefferen mag in 2017 wederom de predicaten ANWB Top Camping en ADAC Superplatz voeren. ‘De ANWB 5 sterren classificatie hebben we nu 30 jaar. Dat we daarnaast net als voorgaande jaren opnieuw een van de 16 Superplatzen in Nederland zijn vervult ons met trots. Ook voor Vakantiepark Leukermeer geldt dat de continue investeringen leiden tot topwaarderingen. Gastvrijheid en comfort aan het water met een moderne jachthaven en vele faciliteiten spreekt de toeristen aan. De toekomst met meer verassingen zoals luxe drijvende Marina’s ziet er veelbelovend uit!’

Leisure Port en Provincie Limburg hebben enkele maanden geleden de handen ineen geslagen om de kwaliteit van de Noord-Limburgse verblijfsaccommodaties te waarborgen voor de toekomst. Bijvoorbeeld door ondernemers te ondersteunen in het kiezen van doelgroepen met een hoge potentie. Ilse Lenders van Leisure Port reageert dan ook verheugd op al het goede nieuws uit Noord-Limburg. ‘De kwaliteit van verblijfsaccommodaties in Limburg staat in het algemeen onder druk. En deze predicaten bewijzen dat bedrijven die blijvend investeren worden beloond. Dat inspireert weer andere ondernemers wat de gehele kwaliteit van de sector ten goede komt.’