De gemeente Weert wordt de tweede seizoenshelft lid van PSV Business. Dat is het grootste zakelijke netwerk van Zuid-Nederland. Met het lidmaatschap wil de gemeente Weert de economische relaties met de regio Eindhoven versterken.

Via dit netwerk kan rechtstreeks contact worden gelegd met ondernemers in de regio Eindhoven. Vanuit het Weerter bedrijfsleven zijn al diverse ondernemers lid van het zakelijke netwerk van PSV. In de laatste editie van het Zakenblad breekt de Weerter ondernemer Dolf Geleijns van Saelmans Makelaardij een lans voor de businessclub.

Weert wordt lid
De gemeente Weert stelt hier 4000 euro voor beschikbaar. Het lidmaatschap is onderdeel van een aantal maatregelen om de economische binding met de regio Eindhoven te versterken. In het coalitieprogramma 2014 – 2018 van de gemeente Weert wordt dat belang van samenwerkingsverbanden als bijvoorbeeld Keyport 2020 en Brainport onderschreven. Deze bieden voor Weert een podium om zich te profileren, werkgelegenheid te stimuleren en bedrijvigheid naar Weert te halen. Weert kan daarbij meer profiteren van haar unieke ligging op de grens van de provincie Noord-Brabant en Limburg.

Jaarlijks wordt bekeken of het lidmaatschap zinvol is en wordt doorgezet.