Martien Heinrichs

De achttien AC-restaurants krijgen een make-over en worden La Place-restaurants. Jumbo heeft de wegrestaurants gekocht van investeringsmaatschappij Gr8 Investments.

Jumbo, sinds het faillissement van V&D eigenaar van La Place, maakte afgelopen maandag meer bekend over de overname. Gr8 Investments kocht de restaurants twee maanden geleden van het Italiaanse Autogrill. Sinds de overname sprak Gr8 Investments “exclusief” met La Place-eigenaar Jumbo over de doorverkoop van de 18 AC-restaurants.

Gr8 Investments kocht begin november voor 22,7 miljoen euro Autogrill Nederland van het Italiaanse moederbedrijf. Die koop betrof naast de 18 AC-restaurants, zeven hotels (Golden Tulip, AC en Tulip Inn), vijf Burger King-restaurants en twee Starbucks-filialen. Bij Autogrill Nederland werken 600 mensen.
AC Restaurants en Hotels is een van oorsprong Nederlandse keten. In 1961 startte Albert Heijn Alberts Corner. In de jaren 70 zijn er restaurants aan de snelwegen gekomen. In 1998 heeft Albert Heijn het verkocht aan het Italiaanse Autogrill.

Van der Valk – Kampershoek Weert
Gr8 Investments is eigendom van drie kleinzoons van Gerrit van der Valk, de grondlegger van het horecaconcern Van der Valk. Waaronder Martien Heinrichs die ook op Kampershoek in Weert een Van der valk hotel inclusief bioscoop wil gaan bouwen. De zeven hotels uit de overname van Autogrill Nederland worden de komende jaren opgeknapt en zullen worden ondergebracht bij een nieuwe keten.

In NRC Handelsblad laat één van de eigenaren weten dat de hotels een duidelijk andere uitstraling krijgen dan de Van der Valk-hotels. Ook zullen de hotels aanmerkelijk goedkoper worden dan de hotels met een toekan op het dak. En voor het ontbijt en diner zijn de hotelgasten in de toekomst aangewezen op La Place restaurants. Dat is bepaald bij de verkoop van de 18 AC-restaurants aan Jumbo, zo schrijft NRC Handelsblad