Grote Limburgse bedrijven zoals Sabic, DSM, OCI Nitrogen en Sappi Maastricht dreigen in de problemen te komen door de stremming van de Maas. De bedrijven kunnen minder spullen naar klanten brengen. Dat meldt 1Limburg vandaag.

Door een ongeluk met een tanker bij Grave is al sinds donderdagavond een deel van het scheepvaartverkeer op de Maas en het Maas-Waalkanaal gestremd. Daardoor ontstaan nu problemen in de logistiek. Ook autofabriek VDL NedCar in Born krijgt bepaalde onderdelen die nodig zijn niet binnen. Dat laat Norman Verstoep van de Barge Terminal in Born weten. Via die haven varen de schepen die de producten vervoeren.

Waterpeil herstellen
Rijkswaterstaat is maandag gestart om met behulp van twee grote pompen het waterpeil in het Maas-Waalkanaal te herstellen. De pompen zijn aan het eind van de middag in gebruik genomen. Het duurt naar verwachting een aantal dagen voordat het oorspronkelijke waterpeil in het kanaal weer wordt bereikt. Vanaf dat moment is er ook weer beperkt scheepvaartverkeer mogelijk.