Verbindingsprijs Robabank Weerterland & Cranendonck

Ondernemen is verbinden! Daarom organiseert de Rabobank Weerterland en Cranendonck de Weerterland verbindingsprijs! Een prijs voor de meest innovatieve en succesvolle verbinders uit onze regio. De bank is zeer verrast met het grote aantal aanmeldingen voor deze prijs. Na een zorgvuldige selectie zijn drie genomineerden gekozen. Een onafhankelijke jury van ondernemers, ledenraadsleden, een accountant en notaris bepalen op 2 november wie van de drie genomineerde de Rabobank verbindingsprijs gaat winnen. De winnaar wordt bekend gemaakt op 4 november tijdens de theateravond van de Weerterlandprijs in het Munttheater. Naast de Rabobank verbindingsprijs worden ook een productprijs en een ondernemersprijs uitgereikt.

Drie genomineerden
De strijd voor de Rabobank verbindingsprijs gaat tussen onderstaande ondernemingen:

  • Medicura uit Nederweert. Deze specialist in medische hulpmiddelen streeft ernaar om de kwaliteit van zelfstandig leven te ondersteunen en verbeteren. Hiertoe ontwikkelen zij onder andere een innovatief en duurzaam zorgbed met partijen die men heeft leren kennen via de Limburgse versnellingstafels. Duurzaamheid en kwaliteit zijn hierbij de uitgangspunten. “Wij zijn zeer vereerd met deze nominatie zegt Dick van Aggel. “Uiteraard zijn wij ook trots op het feit dat onze samenwerking met andere bedrijven is opgemerkt!”
  • Theater de Huiskamer uit Weert. De voormalige huishoudschool aan de Wilhelminasingel is getransformeerd tot een theaterzaal en een café in huiskamerstijl met een bijzonder concept gebaseerd op ontmoeten, genieten en verbinden. Samen met enthousiaste vrijwilligers worden avondprogramma’s voor diverse culturen en leeftijden aangeboden. Overdag is het een ontmoetingsplaats met lunchgelegenheid. “Het is geweldig dat ons initiatief steeds meer opgemerkt wordt” glunderen Renate Toorop en Marietta Jacobs, twee van de trotse initiatiefnemers.
  • SlimInICT uit Kelpen Oler is sociaal entrepreneur bij uitstek. SlimInICT! helpt mensen zich optimaal te ontwikkelen op het gebied van ICT. Bovendien slaat het bedrijf een brug tussen werkzoekende en werkgever, met name voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een goede opleiding en begeleiding gecombineerd met een groot netwerk zorgen voor een succesvolle aanpak. Directeur Fabian Leijten is blij verrast met de nominatie die hij ziet als een compliment aan het hele team.

Verbindingsprijs bronzen beeld ‘Samengroeien’
In opdracht van Rabobank Weerterland & Cranendonck ontwierp beeldend kunstenaar Renier Vaessen een bronzen beeld, waarbij kernbegrippen als ethisch, evenwichtig, verbindend en duurzaam als uitgangspunt dienden en het concept ‘samengroeien’ de eindbestemming werd. Er ontstond een beeld uit twee delen, die los van elkaar een open positie innemen en op elkaar geplaatst een samengegroeid gesloten karakter vormen.