De gemeente Cranendonck werkt aan een nieuwe economische visie, een visie voor én door ondernemers om de kansen op economisch gebied in de toekomst optimaal te kunnen benutten. Tijdens een tweetal brainstormavonden in september konden ondernemers hun input geven. Dit gebeurde volop.

Optimaal ondernemersklimaat
Dinsdag 20 september vond de eerste bijeenkomst in De Smeltkroes in Maarheeze plaats voor agrarische ondernemers en ondernemers in het buitengebied. Donderdag 29 september waren zo’n 70 Cranendonckse ondernemers te gast bij Rijndijk Construction in Budel. Beide avonden brainstormden zij volgens de wereldcafé methodiek. De output gebruiken we om de economische visie van gemeente Cranendonck vorm te geven. Want…beleid is geen doel op zich, maar het zorgt ervoor dat ondernemers en gemeente gezamenlijk een succesvol ondernemersklimaat kunnen creëren.

Visie vaststellen
De volgende stap is een brainstormronde met de raad. Het einddoel is om in het voorjaar van 2017 de definitieve visie te laten vaststellen. Een belangrijk document wordt daarbij de uitvoeringsagenda, concrete actiepunten en doelen waar gemeente én ondernemers gezamenlijk mee aan de slag gaan.