De gemeenten Nederweert, Leudal en Weert introduceren samen het digitaal informatiepunt Duurzaam Bouwloket (www.duurzaambouwloket.nl) om energiebesparing en duurzame energie bij woningen te stimuleren. Via dit informatiepunt kunnen inwoners informatie vinden over het nemen van energiebesparende maatregelen in en om hun huis.

De drie gemeenten houden binnenkort een gezamenlijke bijeenkomst voor ondernemers op het gebied van energiebesparing en –opwekking. Daar wordt de samenwerking en deelname aan het duurzaam bouwloket besproken. Deze vindt plaats in Brasserie Blaakven, Geuzendijk 35 in Weert op 20 oktober a.s. vanaf 15.30 uur. Alle regionale ondernemers die iets doen op het gebied van energiebesparing en –opwekking zijn hiervoor uitgenodigd.

Regionale bedrijven
Eén van de pluspunten van dit informatiepunt Duurzaam Bouwloket is dat het een goed overzicht geeft van de regionale bedrijven die een passend en vertrouwd aanbod doen aan particulieren. Zo wordt ook de economische bedrijvigheid binnen de drie regionale gemeenten bevorderd. Verder stimuleren de gemeenten nauwere samenwerking tussen de bedrijven- en burger-energiecoöperaties, die in de gemeenten actief zijn. Deze samenwerking voorziet erin dat inwoners een onafhankelijk advies kunnen krijgen over de te nemen maatregelen. Tegelijk krijgen ze daarbij dan een goed aanbod van regionale bedrijven om de maatregelen ook uit te voeren.