Lokale ondernemers zorgen niet alleen voor een gezellige binnenstad, maar tijdens de feestdagen in Roermond ook voor de sfeerverlichting en een bijdrage aan Santa’s Village Roermond. de sfeerverlichting en een bijdrage aan Santa’s Village Roermond.

Bezoekers van binnensteden winkelen het liefst in een sfeervol aangeklede binnenstad. Meer dan de helft vindt het belangrijk dat straten waarin de aankopen worden gedaan verlicht en versierd zijn. Versiering wordt gezien als een belangrijk aspect van een winkelgebied. Voor veel bezoekers zijn entertainment, sfeerverlichting en decoratie zelfs redenen om langer in de stad te verblijven.

BIZ Binnenstad Roermond
Omdat ook de ondernemers hier veel belang aan hechten kiest de BIZ Binnenstad Roermond er bewust voor om prioriteit te geven aan bloemdecoratie én aan de sfeerverlichting. Wie in de aanloop naar de feestdagen aan het einde van de middag nog even boodschappen doet of een avondwandeling maakt door de binnenstad van Roermond, zal dan ongetwijfeld de prachtige sfeerverlichting opvallen die de binnenstad extra mooi maakt tijdens de wintermaanden.

Verlichtingsplan
Bij de aanbesteding voor de nieuwe sfeerverlichting voor de BIZ periode 2016-2020 is een nieuw verlichtingsplan opgezet met nieuwe guirlandes en een aantal vernieuwde kerstornamenten. De sfeerverlichting in de Roermondse binnenstad wordt ook de komende jaren weer verzorgd door de fi rma Avontuur Limburg.

Singelring
Vanaf 15 oktober a.s. wordt in de binnenstad en op de Singelring de sfeerverlichting opgehangen. Begin november zijn de werkzaamheden afgerond en op 2 december zal gelijktijdig met de opening van Santa’s Village Roermond de sfeerverlichting symbolisch in gebruik worden genomen. Vanaf dat moment biedt Roermond, mede dankzij de ondernemers, weer een compleet kerstprogramma in het prachtige decor van de Roermondse binnenstad.

Meer weten over de sfeerverlichting?
Op de website www.bizroermond.nl vindt u een overzicht met de meest gestelde vragen omtrent het ophangen van de sfeerverlichting en contactgegevens waar eventuele storingen kunnen worden gemeld.