Sfeerimpressie van extra zitplaatsen en sfeervolle beplanting in Weerter binnenstad.

WEERT – De Weerter binnenstad staat een aantal mooie verbeteringen te wachten. Vlak na de kermis wordt gestart met het aanbrengen van extra zitplaatsen en sfeervolle beplanting. Even later, in november, zijn enkele rommelige steegjes aan de beurt. Die krijgen een opfrisbeurt.

De plannen komen uit de koker van de BIZ (Bedrijveninvesteringszone) Vastgoedeigenaren. “De financiering van meer groen en zitplaatsen wordt gedeeltelijk betaald door de gemeente Weert en voor een deel door de BIZ”, zegt Emile Paquay namens BIZ Vastgoedeigenaren. “De opfrisbeurt van de steegjes is volledig een activiteit van de BIZ.”

Projecten
Bij het invoeren van deze BIZ Vastgoed voor de binnenstad (januari 2016) zijn er middelen vrijgekomen om in het centrum van Weert te investeren.  Inmiddels lopen er al diverse projecten om de aantrekkingskracht van de binnenstad te versterken. Zo werden in juli tien elektriciteitskasten ‘gepimpt’. Ook zijn er bloemen aangebracht in het centrum.

BIZ Ondernemers
Nadat de vastgoedeigenaren begin dit jaar instemden met een BIZ, zijn binnenkort ook de ondernemers aan de beurt. Zij mogen hun stem uitbrengen voor de invoering van een eigen BIZ. Mochten er voldoende ‘ja’-stemmers zijn, dan komt er nog meer geld beschikbaar om het Weerter centrum de impulsen te geven die het nodig heeft.

Klik hier voor een uitgebreide sfeerimpressie.