ROERMOND – Het college van B&W van Roermond heeft in zijn collegevergadering van 6 september jl. een besluit genomen ten aanzien van de positie van de directeur van OML (Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV). Na zorgvuldige afweging komt het college tot het oordeel dat de positie van de directeur onhoudbaar is geworden.

Vooruitlopend op dit besluit heeft het college al in juli jl. een moreel standpunt ingenomen en daarin aangegeven dat het van mening is dat de gedragingen van de directeur van destijds niet stroken met de opvatting over integer bestuur die de Gemeente Roermond  heden ten dage voor staat. Het college kon eerder nog geen besluit nemen omdat het op dat moment niet beschikte over alle relevante informatie.

Directeur OML
In de aandeelhoudersvergadering van 23 augustus is dit nogmaals kenbaar gemaakt en de betreffende informatie gevraagd. Deze is inmiddels ontvangen. Daarbij wil het college beklemtonen dat in die aandeelhoudersvergadering geen besluit is genomen over de positie van de directeur van OML, de heer Tilman Schreurs.

Het college gaat nu in overleg met de overige aandeelhouders en de raad van commissarissen over het genomen besluit.