Jan Linders in Ittervoort en Aldi in Thorn hebben samen een nieuwe locatie op het oog aan de Napoleonsweg, tussen de dorpskern van Ittervoort en Adams Muziekcentrale. Op een terrein van 16.000 vierkante meter zouden twee grote supermarkten moeten komen met tweehonderd parkeerplaatsen.

De supermarkten willen weg uit de dorpen en verhuizen naar een grote nieuwbouwlocatie. Dat meldt Dagblad de Limburger vandaag. De gemeente Leudal wil in principe meewerken aan het plan. Wel moet de gemeenteraad uiteindelijk de beslissing nemen.

Weg uit dorpskernen
Uit extern onderzoek zou blijken dat de winkels op de huidige plek in de toekomst hun bestaansrecht verliezen. De oplossing is de supermarkten bij elkaar te zetten op een goed bereikbare plek aan de rand van het dorp. Echter, provinciaal beleid is er op gericht supermarkten zo veel mogelijk in de dorpen te houden. Andere winkeliers raken namelijk de dupe van het vertrek van zulke ‘publiekstrekkers’. De gemeente Leudal is echter van mening dat de twee winkels niet in een levendig winkelgebied liggen.