De oprichting van een Nederweerter energiecoöperatie is een stapje dichterbij gekomen. Een coöperatie die onder andere duurzame energieprojecten wil gaan ontwikkelen waaronder windenergie. 

Oprichten en energiecoörperatie
Op woensdag 20 juli vond een informatieavond plaats in het gemeentehuis over het oprichten van een Nederweerter energiecoöperatie. Veertien bezoekers gaven aan interesse te hebben en betrokken te willen blijven bij het proces. Een mooi aantal! Op korte termijn komen de belangstellenden weer samen om vervolgafspraken te maken. Hebt u interesse in bovenstaand initiatief? Neem dan contact op met Joost van der Stappen, tel. 06-29905885, e-mail schouwsm@xs4all.nl.

Richtlijnen gereed
Zoals bekend stemden het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad in april in met het realiseren van windenergie in de gemeente. De hiervoor opgestelde en goedgekeurde uitgangspunten zijn inmiddels verdiept met richtlijnen voor de initiatiefnemers. Zo wordt het nog duidelijker wat de gemeente verwacht van thema’s zoals exploitatie, draagvlak en landschappelijke inrichting. Partijen die interesse tonen voor het ontwikkelen van windparken kunnen nu nog gerichter hun verzoek bij de gemeente indienen. Dit is mogelijk t/m 30 september 2016.