Wethouder Frans van Eersel heeft vrijdagochtend met de terminalexploitanten de bouw van de haven in Weert bezocht. Tussen de regenbuien door is een op het 6 hectare grote terrein naar de diverse werkzaamheden gekeken. Op dit moment is de firma Liebrechts bezig met het aanbrengen van de groutankers in de nieuwe kade.

Hoofdaannemer Van der Zanden is net gereed met het aanbrengen van het zandbed en start vandaag met het aanbrengen van riool, putten en mantelbuizen. Het perceelsdeel waar fase 2 is voorzien wordt met behulp van een zanddepot voorbelast voor een extra stabiele ondergrond in de toekomst.

Haven in aanbouw

Oplevering einde van dit jaar
Met de reeds verrichte werkzaamheden is het project nu halverwege gereed. Na de bouwvak wordt een betonplaat van 70 cm dik over een oppervlakte van 1,8 hectare gerealiseerd en wordt de deksloof van de nieuwe kade aangebracht. Daarna kan het straatwerk, lichtmasten, hekwerk en gatehouse worden aangebracht. De geplande oplevering staat voor het einde van dit jaar. Wil Versteijnen, directeur GVT Tilburg en Paul Maas van Wetron Transport & Logistics, lieten vandaag aan de wethouder weten de terminal direct na de jaarwisseling in gebruik te gaan nemen. Dat betekent dat in januari 2017 de eerste containers naar Weert kunnen komen.