De winnaar van de verbindingsprijs 2014: het Cultureel Lint. Fotografie: Dion Huiberts.

De Stichting Weerterlandprijs is blij dat de Rabobank in de editie van 2016 wederom een Verbindingsprijs gaat uitreiken. Als coöperatieve bank kent Rabobank als geen ander de kracht van samenwerken. Daarom heeft Rabobank Weerterland en Cranendonck het initiatief genomen om een prijs toe te kennen aan bedrijven die op bijzondere wijze samenwerken. Bedrijven die op een unieke, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding zijn aangegaan, verdienen de Rabobank Verbindingsprijs.

Samenwerken=groei
Samenwerken is een aantrekkelijke optie voor groei, die in de ogen van de Rabobank nog vele kansen biedt. Samenwerken of de verbinding aangaan kan op verschillende manieren. Met leveranciers, met klanten in co-creatie, met andere merken, gebruik maken van elkaars distributiekanalen of in een platform waarin bedrijven bijvoorbeeld elkaars competenties delen. Vooral samenwerkingsverbanden “buiten de gebruikelijke paden om” verdienen de Rabobank Verbindingsprijs. Uiteraard heeft de samenwerking succes of te verwachten succes.

Samenwerkingsverbanden nomineren
Omdat de prijsuitreiking gecombineerd is met de Weerterlandprijs is het vereist dat één van de samenwerkende bedrijven in Weert of Nederweert gevestigd is. Verder is het belangrijk om in te schatten dat de verbinding of samenwerking medio november 2016 nog van kracht is of dat er op relevante wijze op terug gekeken kan worden. Verder zijn er geen eisen; sector, groot of klein maakt geen verschil. Ook maakt het niet uit bij welke bank de bedrijven bankieren. Het gaat om de verbinding. Een deskundige jury kiest de prijswinnende samenwerking.  Meer informatie en aanmelden kan via de website.

Wat krijgt de winnaar van de Rabobank Verbindingsprijs?
De genomineerden en winnaar krijgen op de eerste plaats publiciteit en aandacht voor de bijzondere samenwerking. Dit helpt om de samenwerking verder te stimuleren. Daarnaast ontvangt de winnaar een mooie symbolische prijs op 4 november 2016.