McGregor
De McGregor winkel in het Designer Outlet in Roermond. Foto: Schonenberg Reklame

Modehuis McGregor heeft het faillissement aangevraagd voor elf van de vijftig onderdelen van het concern. Alle winkels en webshops blijven open. In Midden-Limburg heeft McGregor een winkel in het Designer Outlet in Roermond.

Een faillissement moet ervoor zorgen dat de bedrijfsactiviteiten onder nieuwe eigenaren kunnen worden voortgezet, zodat ook zoveel mogelijk banen behouden kunnen blijven. Limburg heeft met vestigingen in Maastricht, Roermond en Venray drie McGregor winkels.

Onderdelen
De onderdelen waarom het gaat zijn onder meer moedermaatschappij McGregor ​Fashion Group Holding en McGregor Retail B.V.. Ook voor Gaastra International (Sportswear, Footwear, Retail), Adam Menswear en Emergo Sportswear is faillissement aangevraagd. Een groot deel van de andere dochters verkeren nog in surseance van betaling.

150 eigen winkels
De McGregor Fashion Group bestaat sinds 1993, al zijn de merken die het bedrijf verkoopt veel ouder. Het concern was ook een aantal jaar beursgenoteerd. Bij de 150 winkels van McGregor werken in totaal 1200 medewerkers. In de de Benelux gaat het om circa 80 medewerkers, waarvan het grootste deel in Nederland werkt.