De gemeente Leudal heeft een project opgestart om startende ondernemers en mensen die overwegen een eigen zaak te beginnen op een laagdrempelige manier ondersteuning te bieden. StartUp Leudal moet hen helpen bij het realiseren van hun ambities.

StartUp is opgezet door de gemeente Leudal in samenwerking met Rabobank Peel Maas en Leudal, IMK (Instituut Midden- en Kleinbedrijf), Starterscentrum Limburg en NewDeas Business Development.

Drie doelgroepen
De dienstverlening van StartUp Leudal is opgesplitst naar drie doelgroepen omdat deze alle andere behoeften hebben. Mensen die willen gaan ondernemen worden gekoppeld aan het Starterscentrum Limburg. Vanuit de adviesgesprekken kan een afgewogen keuze gemaakt worden of er echt gekozen wordt voor ondernemerschap. Ondernemers in de eerste twee jaar van hun bedrijf kunnen in gesprek met het IMK. Zij ondersteunen bij alle zaken waar een ondernemer tegenaan loopt na de start. Ambitieuze jonge ondernemers die tussen de twee en 5 jaar actief ondernemen kunnen specifieke ondersteuning krijgen van NewDeas Business Development. Hierbij staat het realiseren van groei centraal. De Rabobank Peel Maase en Leudal biedt daarnaast aan alle betrokken ondernemers gratis adviesgesprekken aan rondom financiële vraagstukken.

Doel StartUp Leudal
Leudal ondersteunt het project StartUp Leudal omdat zij het grote belang zien van goed ondernemerschap in de regio. Ondernemers leveren net alleen directe economische waarde en arbeidsplekken op maar ook een positieve impuls aan de hele lokale maatschappij. Het doel van het project is het laten toenemen van het aantal kwalitatief goede starters en zorg dragen voor minder ondernemers die hun bedrijfsactiviteiten beëindigen binnen de eerste jaren  dat ze actief zijn.