Thijs Truijen
Column van Thijs Truijen, voorzitter van MKB Midden-Limburg en B2B Weerterland.

Paddenstoelenkwekerij Zwamburg heeft dit jaar de MKB L1mburg Prijs gewonnen. De prijs, goed voor € 10.000,- werd uitgereikt in het L1-programma AvondGasten. De kwekerij, die gevestigd is in een oud horecapand op Maastricht Aachen Airport, kreeg de award uit handen van oud-burgemeester van Maastricht Gerd Leers. Zwamburg kweekt duurzame oesterzwammen en gebruikt daarbij onder meer koffiedrab van restaurants en café’s. Het bedrijf houdt zich nadrukkelijk bezig met het gebruik van lokale grondstoffen, het delen van kennis en wil graag afval-vrij produceren. De MKB Limburg Prijs ‘van winst naar waarde’ is een initiatief van MKB Limburg en omroep L1. In november wordt de Weerterlandprijs weer uitgereikt, de inschrijving is al van start!

Met 50 aanwezige jonge/startende ondernemers kunnen we spreken van een zeer hoge opkomst tijdens de ontbijtsessie ‘Acquisitiekracht’ in het Ondernemersplein in Roermond. Het werd een zeer interactieve sessie met veel praktijkvoorbeelden en vragen uit de zaal. Helene Henckens van Buro Henck en tevens bestuurslid MKB Midden-Limburg verzorgde het inhoudelijke gedeelte van deze ontbijtsessie. Voor de rest van het jaar ziet de agenda van JONG MKB er als volgt uit: Op 18 april jl. bezocht B2B MKB Weerterland de ABN AMRO dealingroom in Amsterdam. Zakenblad was erbij en maakte een sfeerverslag. Op 12 mei aanstaande organiseert B2B MKB Maas & Roer een passende bijeenkomst voor de lente en wel bij het hoveniersbedrijf van MKB-lid Jack Hannen in Herten. Ook staat er nog een zeer bijzondere B2Bbijeenkomst ‘op stapel’. Op 23 juni zijn alle leden van de afdeling MKB Midden-Limburg en de B2B-clubs Weerterland en Maas & Roer van harte uitgenodigd voor een avond uit met Huub Stapel in de Oranjerie te Roermond. Kortom er is weer genoeg te zien en beleven vanuit MKB-Limburg.

Tot slot, komt het Algemeen Bestuur van MKB-Limburg op korte termijn samen voor een heisessie. Alle regiovoorzitters met daarnaast leden komen samen om te kijken naar en te denken over de toekomst van MKB-Limburg. Ik kijk hier als voorzitter van MKB Midden-Limburg erg naar uit. Wordt vervolgd! Heeft u een vraag of opmerking? Ik ga graag met u in gesprek! Mail naar info@mkblimburg.nl

Thijs Truijen
Voorzitter MKB Midden-Limburg