Wijninkoper Ruud Heuvelmans (l) op bezoek bij François Mitjavile (Château Tertre Roteboeuf), één van de beste wijnmakers van Frankrijk.

Een ervaren en deskundige makelaar in geneugten. Die haast poëtische omschrijving past perfect bij Wijnhandel Léon Colaris. Het drinken van wijnen van Colaris is een belevenis op zichzelf. Met ruim negentig jaar ervaring wordt alleen de beste kwaliteitswijn geselecteerd voor het assortiment.

Bij Wijnhandel Léon Colaris heeft iedere medewerker een hoog niveau van wijnkennis, van secretaresse tot keldermeester. Aan het hoofd van dit team staat directeur en vinoloog Ruud Heuvelmans. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop en reist daarom de meest bijzondere wijngebieden af. Ruud: “De eisen die we stellen aan de wijnen zijn hoog. Niets wordt ingekocht voordat het door een select gezelschap vinologen is goedgekeurd.”

Château La Tour de By - Médoc
Château La Tour de By – Médoc.

 

Negentig jaar ervaring
Ruim negentig jaar aan ervaring heeft de nodige kennis opgeleverd. Ruud: “We weten precies waar de beste druiven groeien, de beste wijnmakers huizen en waar uitstekende kwaliteitswijn tegen een aangename prijs wordt geproduceerd.” De klantenkring is groot en strekt zich uit over heel Nederland en België. De klanten bestaan uit particuliere genieters (90%) en de horeca (10%). Vooral in de maand december levert het bedrijf ook veel relatiegeschenken aan bedrijven. Ruud: “We leveren maat werk voor de klant. Van kistjes voorzien van een bedrijfslogo tot een zelf ontworpen etiket op de fles.”  

Assortiment
Het wijnassortiment is breed en uitgelezen. Van geklasseerde Bordeauxwijnen tot prettig geprijsde wijnen voor alledag. Zo is het bedrijf al 40 jaar importeur van Château La Tour de By uit de Médoc. Niet alleen de gevestigde wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje zijn vertegenwoordigd. Ook uit Chili, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Argentinië heeft dit Weerter wijnbedrijf eigen importen. “We laten de wijnen rechtstreeks per container naar Weert komen.”

Opslag
Op bedrijventerrein Kampershoek ligt een modern bedrijfspand. De wijnen van Wijnhandel Léon Colaris kunnen daar in de geoutilleerde boven- en ondergrondse opslag onder ideale omstandigheden rijpen. “Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om hun wijnen tot vijf jaar na de oogst gratis in onze kelders te bewaren.”

Besteldienst
De bestelde wijnen worden met de eigen besteldienst op afspraak aan huis geleverd. Kijk voor speciale aanbiedingen op de website. Hier treft u ruim 600 wijnen in actie en met een volledige wijnbeschrijving. Ook kunt u zich op de website inschrijven voor de speciale nieuwsbrieven.

Wijnhandel Léon Colaris