Het weerter echtpaar Nijs op bezoek in Den Haag. Samen op de foto met Lhassan Ait Ali.

Het idee achter frituur ‘Frites Atelier Amsterdam’ – die deze week voor het eerst de deuren opende – komt van een kleine groep investeerders, onder wie mede-eigenaren Pieter Munten (1983) en Lhassan Ait Ali (1983) uit Weert.

Samen met de Zeeuwse sterrenchef Sergio Hermans ontwikkelden zij een nieuw frites-concept dat op geen enkele manier te vergelijken valt met de standaard friettenten die we uit het straatbeeld kennen.

frites atelier1De zaak heeft een aankleding die bestaat uit veel koper, designverlichting en mozaïektegeltjes. De sauzen worden bewaard in keramische potten. Het is een frituur van een andere planeet, maar ligt in Den Haag.

Het Nieuwsblad test ‘topbakkie’ friet
Volgens het Nieuwsblad zijn de frieten een ritje naar Den Haag zeker waard. De krant nam de proef op de som en bestelde een ‘topbakkie’. De beoordeling is met 5/5 voor de smaak, 5/5 voor prijs/kwaliteit en 3/5 voor gezelligheid veelbelovend.

Frites Atelier

Maar of ze ook de beste van de wereld zijn? De recensent van het Nieuwsblad: ‘Dat hoor je me niet zeggen. Het bakje blijft op een of andere manier hangen. Niet als het gezelligste, maar wel als het strafste ooit. Alleen jammer dat dit uit handen van een Hollander komt.’

Nieuwe zaken
En voor wie het te ver weg vindt voor een bakje friet: binnenkort worden drie andere vestigingen in Nederland geopend: in Amsterdam, Arnhem en Utrecht. Daarna volgt wellicht ook een vestiging over de grens.