Restaurant Zowolar

Vanmorgen stond in dagblad ‘De Limburger’ een artikel over restaurant Zowolar in Weert. Volgens de diverse social media en dagblad de Limburger werd eigenaar Laurens Kneepkens door een BOA gesommeerd om 4 stoeltjes weg te halen aan zijn restaurant aan het Kromstraat steegje. Reden voor Kneepkens om zijn restaurant te sluiten, volgens zijn facebook pagina. Het bericht bereikte zo’n 550 mensen en leverde hem 135 reacties op.

Wethouder Van Eersel gaf daarop via twitter zijn commentaar: “Erg jammer dat ook de Limburger niet doet aan hoor en wederhoor”. Een kort telefoontje van het Zakenblad naar de wethouder bracht uitsluitsel. “Vrijdag kregen wij een melding van een ondernemer uit de Langstraat dat de Kromstraat versperd werd door stoelen en anderszins. Deze ondernemer kon naar eigen zeggen niet laden en lossen via de Kromstraat. Na een melding moeten wij handhaven. Er is een boa ter plekke gaan kijken en die heeft vriendelijk verzocht om de stoelen te verplaatsen en maandag een afspraak te maken op het stadhuis om te kijken naar een definitieve oplossing. Inmiddels is die aangereikt door te stoelen simpelweg te verplaatsen. Er was dus mijn inziens geen sprake van een probleem.”

Café 't Swaentje
Café ’t Swaentje

En zo kennen we de wethouder ook. Daar waar in het verleden géén toestemming werd verleend aan horeca ondernemers om terrassen uit te breiden, wordt er door het huidig college van B&W volop meegewerkt om terrassen te realiseren. Zo hebben brasserie-hotel Antje van de Statie en café ’t Swaentje onlangs fraaie terrassen aangelegd en heeft de Stationsstraat een fantastische blikvanger aan begin en aan het einde van de straat.

In elk geval een goeie reclamestunt van restaurant Zowolar. Veel mensen weten nu waar het restaurant ligt. En eerlijk is eerlijk; het eten is lekker en laag geprijsd! Ook dat is een aanwinst voor Weert.