Stefan Steijvers (1971-2016)
Stefan Steijvers (1971-2016)

De organisatie van Stadtriathlon Weert en ABN AMRO hebben besloten de succesvolle samenwerking uit de afgelopen jaren te continueren. Naast hoofdpartner introduceren beide partners de “Stefan Steijvers Prijs”. De prijs is vernoemd naar Stefan Steijvers (1971-2016). Stefan werkte bij ABN AMRO en was actief in de organisatie van de Stadstriathlon. Helaas is Stefan ons, veel te jong, begin dit jaar ontvallen. In zijn geest zal de winnaar van de bedrijvencompetitie op zaterdag 11 juni – Bedrijvencompetitie, Relay en trio’s – deze prijs ontvangen.

Stefan Steijvers Prijs
De Stefan Steijvers Prijs is een bijzondere prijs. Het Zakenblad in gesprek met Ernst Ziengs, directeur Commercial Clients Limburg ABN AMRO Bank. Wie was Stefan Steijvers? ‘Stefan Steijvers was één van de gezichten van ABN AMRO voor de ondernemers in Weert en ook ver daarbuiten. Iemand met een groot hart voor klanten, hij had een passie voor ondernemers. Hij wilde graag ondernemers verder brengen in hun dromen en ambities, altijd denkend vanuit oplossingen, vanuit een diepe verbondenheid met de ondernemers die hij bediende. Nooit ging hij voor eigen belang, hij was onbaatzuchtig. Hij was voor ons een voorbeeld van win-win relaties. Zijn adagium: Klanten: die laat je nooit in de steek.

Daarnaast was Stefan een echte sportfanaat, hij zat in het bestuur van deze triatlon en deed vorig jaar ook mee met het ABNAMRO team. Deze combinatie van werken vanuit het hart voor mensen en het samen gaan voor het leveren van sportieve en zakelijke top prestaties maakte hem als persoon uniek.

En dat maakt deze prijs ook uniek, want dat is ook waar het in de stadstriatlon bedrijven competitie om gaat: dat je in staat bent om samen met een team een top prestatie neer te zetten. Dat vergt vechtlust, kracht en doorzettingsvermogen. Én teamspirit, want deze team triatlon doen je niet alleen, daar heb je elkaar keihard voor nodig. Je laat je team niet in de steek.

Helaas heeft Stefan begin dit jaar de belangrijkste wedstrijd van zijn leven verloren in de strijd tegen kanker.Om zijn gedachtengoed levend te houden is, met instemming van zijn familie, deze Stefan Steijvers prijs in het leven geroepen Hij staat symbool voor de tijdloze waarden die we in ere willen houden: Samen Sterk. Omdat we als ABN AMRO geloven dat je alleen samen kunt winnen. Binnen en buiten de sport’.