Zondag vijf juni was de succesvolle opening van de expositie Arts & Crafts 2016 in Roermond. Voor de vijfde keer op rij organiseert kunstenaar Marcel van Hoef in de maand juni een grote expositie van hedendaagse kunst in zijn woonhuis en mijn atelier in Roermond. De gehele benedenverdieping van het woongedeelte, de binnenplaats en het atelier werden ingericht als tentoonstellingsruimte. Recente schilderijen van Marcel van Hoef worden gecombineerd met kunstwerken van de volgende kunstenaars: Hein Severijns objecten in porselein, Geir Nustad beelden in glas, Wijnand Zijlmans beelden in steen, Bernard Visser beelden in hout, Theo Derksen fotografie.

Gemeenschappelijk is de liefde voor het ambachtelijke proces. Bij elke kunstenaar in deze expositie speelt dit begrip een belangrijke rol tijdens het proces van creëren. De huid van het kunstwerk is bij ieder een essentieel onderdeel van de ervaring tijdens de beschouwing.

De expositie is nog te bezichtigen. Elke zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en volgens afspraak tot en met zondag 26 juni In het atelier en woonhuis van Marcel van Hoef, Swalmerstraat 35 te Roermond. www.marcelvanhoef.nl