Onder de naam TOP Leudal (Trefpunt Ondernemend & Politiek) ontmoeten ondernemers en politici elkaar tijdens een bedrijfsbezoek in Leudal, deze keer in Hunsel. Daar ligt de grootste courgettekweker van Nederland: Tuinderij Beegdenhof. Ondernemers zijn 24 juni van harte welkom.

Beegdenhof
Tuinderij Beegdenhof is al jaren dé specialist op het gebied van vollegrondscourgettes in Nederland. Tevens heeft het bedrijf geïnvesteerd in duurzame uitbreidingen, met een moderne sorteer- en bewaarloods en een professionele huisvesting voor seizoenarbeiders. Paul Janssen zal u alles vertellen over dit bijzondere bedrijf. Uiteraard krijgt u ook een rondleiding door het bedrijf.

Thema netwerkbijeenkomst: economisch actieprogramma agribusiness Keyport 2020
Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Gebiedsbureau Weert-Nederweert-Leudal, Keyport 2020, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Rabobank Weerterland en Cranendonck, Rabobank Peel en Maas en Leudal en Rabobank Roermond-Echt is begin april formeel het startsein gegeven voor het Economisch Actieprogramma Agribusiness (EAA) voor de Keyport 2020-regio. Deze regio beslaat de gemeenten in Midden-Limburg en de Brabantse gemeente Cranendonck. De agribusiness binnen deze regio is op dit moment goed voor een totale bruto toegevoegde waarde van 1,3 miljard euro. Dit betekent dat 20 procent van alle economische activiteiten agrarisch of agrarisch gerelateerd zijn.

Nieuwe business
Ongeveer 15 procent van de beroepsbevolking in de Keyport 2020-regio is werkzaam in de agribusiness, oftewel 15.500 agrarisch of agrarisch gerelateerde banen. Dit gegeven staat echter sterk onder druk. Om de huidige positie te behouden, hebben de ondertekenaars van de samenwerking het initiatief genomen om een aanpak voor te stellen die daadwerkelijk nieuwe business ontwikkelt voor de agribusiness binnen Keyport 2020. Het initiatief draagt de naam ‘De Productieproeftuin – Economisch Actieprogramma Agribusiness Keyport2020 (EAA)’. De eerste concrete projecten hebben zich al aangediend.

Bijeenkomst
Vanuit Keyport2020 is Hans Corsten als adviseur actief om partijen met elkaar te verbinden. Hij zal u informeren over de transitieopgaven van de sector en de mogelijkheden voor partijen om hieraan invulling te geven. Om ca. 17.15 uur sluiten we af met de gebruikelijke netwerkborrel. Op vrijdag 24 juni 2016 vindt van 15.00 tot 18.00 uur de bijeenkomst van TOP Leudal plaats bij Tuinderij Beegdenhof, Kraakstraat 26, 6013 RS in Hunsel.

Aanmelden
Om organisatorische redenen vragen wij u om uiterlijk 17 juni 2016 per e-mail of telefoon aan Bas Schinck (b.schinck@leudal.nl of (0475)-85 97 10) kenbaar te maken of u aanwezig bent. Graag bij uw aanmelding naast uw naam ook uw organisatie en functie vermelden.

LinkedIn groep TOP Leudal
Word ook lid van de Linkedin groep TOP Leudal via: http://www.linkedin.com/groups?gid=4475034&trk=myg_ugrp_ovr

Volgende keer
Heeft u een onderwerp dat u in de toekomst graag besproken ziet of wilt u een volgende keer politici en ondernemers in uw bedrijf ontvangen? Maak dit dan kenbaar bij Bas Schinck (b.schinck@leudal.nl of (0475) 85 97 10).

TOP Leudal
Onder de naam Trefpunt Ondernemend & Politiek (TOP) Leudal treffen ondernemers en politici elkaar telkens op locatie bij een bedrijf in Leudal. Hierbij wordt een rondleiding door het betreffende bedrijf gekoppeld aan een discussie over een actueel thema. Aansluitend is er voor de aanwezigen volop gelegenheid om onder het genot van een drankje te netwerken. De bijeenkomsten worden voorbereid door een werkgroep bestaande uit: René van Dijck (voorzitter), Piet Verlinden (wethouder Economische Zaken), Bas Schinck (secretaris) en Tiemen Brouwer (raadslid).