Voor gediplomeerde jongeren zonder werkervaring is het moeilijk om een baan te vinden. Aan de andere kant blijkt het voor werkgevers moeilijk om gemotiveerde jongere medewerkers binnen te halen. Voor deze jongeren en werkgevers biedt de Startersbeurs een oplossing.

De regio Midden-Limburg heeft besloten een Startersbeurs beschikbaar te stellen voor jongeren uit de gemeente Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert. De Startersbeurs is beschikbaar voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar die minimaal een startkwalificatie hebben (MBO niveau 2).

Startersbeurs
Met deze beurs kunnen jonge starters op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden, 32 uur per week, werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau.

Tegemoetkoming, spaartegoed
De starter ontvangt van de werkgever een tegemoetkoming van € 500,- per maand. Daarnaast bouwt de starter voor iedere maand die hij of zij met de Startersbeurs werkzaam is geweest een spaartegoed op van € 100,-. Het opgebouwde tegoed kunnen de starters na afloop van de werkzaamheden inzetten voor scholing, een cursus of een certificeringstraject.

Voorwaarden
De Startersbeurs is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar die ingeschreven staan in de gemeente Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond of Weert. Als starter volg je geen rijksbekostigd onderwijs, ontvang je geen uitkering, heb je minimaal een MBO niveau 2-diploma en naast de Startersbeurs werk je niet meer dan 12 uur per week extra.

Werkgevers
De Startersbeurs is ook voor werkgevers een zeer interessante regeling. De Startersbeurs biedt u namelijk de mogelijkheid om ambitieuze jongeren te betrekken bij uw organisatie. Gekwalificeerde jongeren die net van school komen en met een frisse blik naar het vak kijken. Misschien ontmoet u op deze wijze wel een toekomstig medewerker of maakt u kennis met uw klant van morgen.

Zoveel kansen
Met de Startersbeurs…

  • biedt u een jonge starter op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden, 32 uur per week een leerwerkplaats in uw bedrijf.
  • bouwt de starter in die periode onder uw begeleiding werkervaring, vaardigheden en competenties op. Leren staat daarbij voorop, de werkzaamheden zijn additioneel van aard.
  • betaalt u de starter een vergoeding van netto € 500,- per maand, inclusief vakantiegeld. Daarnaast reserveert u voor iedere hele maand die de starter bij u werkzaam is geweest € 100,- voor een opleidingsbudget.
  • ontvangt u van de gemeente een bijdrage in de begeleidingskosten van de starter van € 500,- per maand, waardoor de kosten voor uw organisatie minimaal zijn.

Meer weten?
Voor meer informatie kan gekeken worden op de website www.startersbeurs.nu/midden-limburg. E-mail: midden-limburg@startersbeurs.nu. Telefoon: 0900-4600000. Facebook: www.facebook.com/StartersbeursNL. Twitter:twitter.com/StartersbeursNL. De regeling loopt t/m 31 december 2016.